Teknoloji

Windows Phone 8.1 geliştirici ön izleme sürümü 14 Nisanda yayınlanacak

Microsoft Windows Phone 8.1 güncellemesini geliştiricilere nisan ayı içinde sunmayı planlıyor. Yazılım üreticisi güncellemenin çeşitli yeniliklerini Build konferansının açılışında paylaşmış, ancak bu yeni sürümün geliştiricilere ne zaman dağıtılacağını açıklamamıştı.

windows-phone-8-1-020414

Neowin sitesi bir Windows Phone mühendislik e-posta iletisini yayınladı, söz konusu iletide Microsoft’un Windows Phone 8.1 geliştirici ön izleme sürümünü 14 Nisan tarihinde yayınlamayı planladığı yazıyor. The Verge sitesi de bu tarihi doğruluyor, ancak kaynaklarından aldığı bilgilere göre Microsoft hâlâ Windows Phone 8.1 üzerinde oynamalara devam ediyor, bu nedenle planlanan günde kaymalar olabilir. Ancak şu an için planlanan tarih 14 Nisan.

Microsoft’un Windows Phone için geliştirici ön izleme programı cihaz sahiplerinin mobil operatörleri atlayarak en son güncellemeleri almasını sağlıyor. Microsoft geliştiriciler için ön izleme yöntemini en sonra Windows Phone 8 güncellemesinde kullanmıştı. Basit bir uygulamadan ibaret olan bu sistem telefonda çalışıyor ve en son versiyona güncelleme için engelleri ortadan kaldırıyor. Her ne kadar geliştiriciler için tasarlanmış olsa da, Windows Phone 8 cihaz sahibi bir kişi de bu yöntemi kullanarak Windows Phone 8.1’e terfi edebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows Phone 8.1 hangi yeniliklerle geliyor?

Windows Phone 8.1 mevcut cihazlar için bir güncelleme şeklinde tasarlandı ve birtakım yeni özellikler içeriyor. Microsoft’un dijital kişisel asistanı Cortana da bu güncellemede olacak. Ayrıca yeni bir bildirim merkezi, arayüz değişiklikleri, işletim sisteminin temelinde yapılacak değişiklikler de Windows Phone 8.1 ile birlikte gelecek.

14 Nisanda yayınlanacak geliştirici sürümüyle birlikte Windows Phone 8 cihaz sahibi herkes Windows Phone 8.1’e geçiş yapabilecek.

İlgili >> Neowin, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER