Manşetler

Windows Phone 8.1 Bildirim Merkezinin neye benzeyeceği ekran görüntüleriyle sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft şu sıralar Windows Phone 8 için ilk büyük güncelleme paketini hazırlıyor. Kullanıcıların en fazla talep ettiği özellikler arasında bulunan Bildirim Merkezi de Windows Phone 8.1’de bulunacak gibi görünüyor. Bu alan üzerinden uygulamalar için gelen bildirimler kontrol edilip düzenlenebilecek.

windows-phone-8-1-aksiyon-merkezi-100214

Winphollowers sitesi, Microsoft içinde gezinen gizli bir PowerPoint sunumundan görüntüler yayınladı. Bu görüntüler içinde Windows Phone 8.1 ile gelecek Bildirim Merkezi ile ilgili detaylar da yer alıyor.

İlk ekran görüntüsünde Bildirim Merkezi veya Microsoft’un deyimiyle “Aksiyon Merkezi”nin ekranın tepesinden aşağı doğru kısa bir sürüklemeyle gösterildiği anlatılıyor. Böylelikle Wi-Fi, Bluetooth ve diğer sistem ayarları gibi seçeneklere erişimi sağlayan temel ayarlar bulunuyor. Dört butonun her biri düzenlenebilir, başka seçeneklerle değiştirilebilir nitelikte. Ayrıca bu ekran içinde tarih ve pil seviyesi yüzde olarak gösteriliyor.

Daha aşağı ekildiğinde Aksiyon Merkezi’nin tamamı görüntüleniyor. Sızan ikinci ekran görüntüsü de uygulamalardan gelen bildirimlerin Aksiyon Merkezi’nin tam görünümünde nasıl listelendiğini gösteriyor.

Bu arada Microsoft’un Windows Phone 8.1 güncellemesiyle birlikte ses kontrollerini ayrıştırdığını da göreceğiz. Gelecek güncellemeyle birlikte zil sesi / bildirim ve medya / uygulamalar için ayrı ses kontrolleri bulunacak. Bu da küçük bir güncelleme, ancak Windows Phone sahiplerinden buna yönelik çok fazla talep geldiği söyleniyor. Ayrıca Microsoft’un Windows Phone 8.1 ile birlikte Cortana adı verilen kişisel asistanı da sunması bekleniyor. İlk olarak ABD’de faaliyete geçecek Cortana Foursquare, Bing ve diğer veri kaynaklarından yararlanacak.

Windows Phone 8.1’in nisan ayındaki Build geliştirici konferansında tanıtılması ve hemen ardından da dağıtıma çıkması bekleniyor.

İlgili >> The Verge, Winphollowers, WPBar

İLGİLİ HABERLER