Teknoloji

Windows Phone 7 uygulamaları deneme imkanı sunacak

Microsoft, Windows Phone 7’de sunulan uygulamaların işlevlerini uygulamayı satın almadan önce test etmek isteyenler için uygulamaların deneme sürümlerine de izin verecek.  İlk bakışta karşımızda iPhone, Android ve diğer platformlara göre daha ilgi çekici bir sistem duruyor. Uygulamaları için paralı ve ücretsiz iki farklı versiyon geliştirilen yazılımcılar için çıkarılan yeni “deneme sürümü” API’si sayesinde uygulama içinde yükseltme imkanı sunuluyor.

istartedsomething sitesi WP7’nin bu işlevin kullanıcı arayüzüne  ait fotoğrafları yayınladı. Deneme versiyonlarının hangi özellikleri taşıyacağı konusunda da Microsoft etkileyici derecede esnek davranmış. API zaman kısıtlamalı erişimden tam donanımlı uygulamalara, belli özelliklerin sunulduğu deneme sürümlerinden reklam desteklilere kadar farklı yelpazede “deneme sürümü” seçeneklerini sunuyor. Eğer kullanıcı bir uygulamadan memnun kalırsa, uygulama için ödeme kanalı aracılığıyla uygulamanın tümünü açabilecek, ikinci bir versiyonu indirmek ya da Windows Marketplace mağazasına gitmek zorunda kalmayacak.

Mevcut lisanslama sistemi API dökümanı oldukça yetersiz, ancak yazılımcılar ve Microsoft bu işte ilerledikçe dökümanın sunduğu bilgi miktarı daha da artacaktır. Geliştirilen bu yeni sistem Windows Phone 7 kullanıcıları, yazılımcılar ve operatörler için büyük avantaj sağlayacak, en azından tek bir seferde yapılacak indirme işlemi ile ağın kapasitesinin gereksiz yere kullanılması engellenecek.

İlgili – istartedsomething

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER