Teknoloji

Windows Phone 7.8 güncellemesi 31 Ocakta yayınlanabilir

Aslında Türkiye’de Windows Phone 7.5 telefonları satılmadığı için bizi pek ilgilendirmiyor gibi görünüyor. Ancak yurt dışından bir şekilde bir Windows Phone 7.5 cihazı edinmiş ya da 2011 yılında Vodafone’un sattığı kısıtlı sayıdaki LG Optimus 7’lerden satın almış olanları düşünerek bu ayrıntıyı atlamıyoruz. Windows Phone 8’e güncellenemeyecek olan Windows Phone 7.5 cihazları için teselli ikramiyesi niteliğinde Windows Phone 7.8 güncellemesinin sunulacağı açıklanmıştı. Windows Phone 8’in yayınlanmasından sonra artık gözler Windows Phone 7.8 güncellemesinin yayınlanmasına çevrilmişti.

windows-phone-7-8-lumia-510

Windows Phone 7.8’in ne zaman yayınlanacağıyla ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atılıyor, son olarak Windows Phone Colombia sitesi de paylaştığı bir iddiayla bu kervana dahil oldu. Sitenin belirttiğine göre Windows Phone 7.8 güncellemesi 31 Ocak tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayacak. Bu arada Avustralyalı mobil operatör Telstra’nın hazırladığı bir güncelleme takvimi de Nokia Lumia 800’ün güncellemeyi 31 Ocak tarihinden itibaren alacağını gösteriyor. Avrupalı mobil operatör O2 da WP 7.8 güncellemesinin ocak ayı sonunda çıkacağını Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Windows Phone 7.8 güncellemesiyle birlikte boyutları ayarlanabilir canlı kutucuklar, Bing tarafından sağlanan ekran kilidi duvar kağıtları, yirmi kadar yeni tema ve çeşitli düzeltmeler ve performans iyileştirmeleri gelecek. Bu güncellemeyle birlikte Windows Phone 8 güncellemesi alamamanın hüsranını yaşayan Windows Phone 7.5 cihaz sahiplerine yepyeni bir kullanıcı deneyiminin sunulması amaçlanıyor.

İlgili >> Windows Phone Colombia, O2, Telstra, PhoneArena

İLGİLİ HABERLER