Teknoloji

Windows Phone 7 ve 8.0 cihazları bundan böyle bildirim alamayacak

windows phone 7 windows phone 8.0
Nokia Lumia 920

Microsoft Windows Phone 7 ve 8’de mobil itme bildirimleri desteğini bugün itibarıyla sonlandırıyor. 7.5 veya 8.0 sürümüyle çalışan cihazlar bundan böyle bildirim alamayacak.

Ayrıca bu cihazlarda bir bakışta çeşitli bilgileri görmeye imkan sağlayan, bu açıdan epey kullanışlı olan canlı kare güncellemeleri de sunulmayacak. Kullanıcılar “telefonumu bul” özelliğini kullanarak da telefonlarının konumlarını saptayamayacaklar.

Windows Phone 7 ve 8.0 cihazları piyasaya, sırasıyla 2011 ve 2012 yıllarında çıkarılmıştı.

Bu, geçtiğimiz ekim ayında ölümü ilân edilmiş olan Windows telefon platformu için tabuta çakılan yeni bir çivi oluyor. Yazılım devi, Windows 10 Mobile için yeni özellikler veya donanımlar geliştirmeyi bıraktığını duyurmuştu. Aslında Microsoft bu durumu ilân etmeden önce bile, bir yıl boyunca mobil işletim sistemi fiilen ölü durumdaydı. IDC’nin rakamlarına göre, 2016 yılında pazar payı büyük düşüş göstermiş ve 2017’nin birinci çeyreğinde sadece yüzde 0.1’lik bir pazar payı elde etmişti.

Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8.1 için destek devam ediyor

Microsoft, konuyla ilgili açıklamasında; 7.5 ve Windows Phone 8.0’ın destek tarihinin sonuna ulaştığını ve bu Windows versiyonları için sunulan servislerin sonlandırılacağını kaydetti. Diğer yandan, Windows 10 Mobile ile çalışan telefonlar için destek eksiksiz şekilde sürecek. 8.1 sürümü yüklü telefonlar da bildirimleri almaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER