Teknoloji

Windows Phone 7.5 Mango güncellemesi yayınlandı

Türkiye’de resmi Windows Phone cihaz satışı yeni başladı, ancak belki bir şekilde Windows Phone cihazı satın almış olanlar vardır. Bu nedenle bu ayrıntıyı boş geçmeyelim. Microsoft, Windows Phone 7.5 Mango güncellemesini mevcut cihazlar için yayınladı. Böylelikle HTC HD7, LG Optimus 7, Samsung Omnia 7, v.b. Windows Phone cihazları güncellemeyi almaya başlayacak.

Güncelleme varolduğunda kullanıcılara bir uyarı gönderilecek. Eğer bunu beklemek istemiyorsanız, Microsoft’un “Where’s my phone update?” (Telefon güncellemem nerede?) başlıklı sayfasına giderek elinizdeki Windows Phone cihazı için güncelleme çıkıp çıkmadığına göz atabilirsiniz.

Her ne kadar yeni güncelleme bildirimi mobil şebeke üzerinden yapılsa da, Mango güncellemesi için telefonun bilgisayara bağlanması gerekiyor. PC ve Mac için sırasıyla Zune ve Windows Phone 7 Connector adı verilen yazılımlar kullanılarak güncelleme işlemi gerçekleştiriliyor. Uygulama ilk önce herhangi birşeyin ters gitmesinin önlenmesi amacıyla yedekleme işlemi gerçekleştiriyor. Sonrasında Mango güncellemesi indirilip cihaza yükleniyor. Microsoft bu işlemin tamamlanmasının hemen hemen bir saati bulduğunu belirtiyor.

İlgili – Microsoft (Telefon güncellemem nerede?)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER