Teknoloji

Windows Phone 2015 yılında en çok satan akıllı telefon platformu olabilir

Pyramid Research adlı bir araştırma şirketi tarafından yapılan pazar araştırması akıllı telefonların küresel cep telefonu pazarındaki payının önümüzdeki dört yıl içinde patlayacağını işaret ediyor. Şirketin dün yayınladığı akıllı telefon tahmin raporunda küresel akıllı telefon satış rakamının 2011’de toplam 1.46 milyar ürüne ulaşacağına dikkat çekildi. Bu, satılmış olan tüm cep telefonlarının yüzde 27’sine denk geliyor. Pyramid bu rakamın 2015 yılında ikiye katlanıp yüzde 53’e çıkacağını öngörüyor.

Akıllı telefonların göstereceği bu yükselişte makul fiyatlı Android akıllı telefonların büyük rol oynayacağı tahmin ediliyor. Pyramid’in raporunda 2011 yılı için tahmin edilen büyümenin büyük bir kısmının Afrika ve Orta Doğu bölgesinden geleceği, buralarda da giriş seviyesi akıllı telefonlara, düşük fiyatlı cihazlara, çift SIM kartlı ve tam dokunmatik ekranlı cep telefonlarına talep olduğu biliniyor. Gelişmiş pazarlarda ise talebi oluşturacak etkenin amiral gemisi niteliğinde üst uç cihazların, yeni özellik ve teknolojilerin olduğu vurgulanıyor. Bununla birlikte Huawei ve ZTE gibi şirketlerin üretmiş olduğu ucuz akıllı telefonların da zengin sayılan Doğu Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika pazarlarında yüksek talep görebileceği de tahmin ediliyor.

Son olarak, önümüzdeki dört yıl içinde akıllı telefon satışlarının büyük bir kısmını Android akıllı telefonların oluşturacağı söylense de, 2015 yılında Microsoft’un Windows Phone platformunun Android’i ve diğer işletim sistemlerini geride bırakarak dünyanın en çok satan akıllı telefon platformu hâline geleceği Pyramid Research tarafından iddia ediliyor.

İlgili – Pyramid Research

İLGİLİ HABERLER