DosyaEğlence

Yeni Windows PC’niz için en iyi oyunlar (2023)

hp omen 17 inceleme windows pc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun oynamayı seven pek çok kişi ilk olarak oyun konsollarına yöneliyor. Ancak PC’de oyun oynamaktan vazgeçmeyen kitle de oldukça büyük. 2023’ü yeni bir Windows PC ile karşılayanların oynayabilecekleri en iyi ve yeni oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Vampire Survivors

Vampire Survivors ilk bakışta basit görünen ancak oldukça derinlikli bir bağımsız oyun. Sadece tek bir kontrol mekanizması bulunan oyunda oyuncular analog çubuğunu hareket ettirerek dalga dalga gelen düşmanlarından kaçıyor ve bunu yaparken de silahları otomatik olarak ateşleniyor. Oyunda oyunculara kendi arka hikayelerini oluşturma imkanı da sunuluyor.

Elden Ring

elden ring pc

FromSoftware’in “Yılın Oyunu” ödüllü epik fantezi RPG’sinin doğal bir öneri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Tüm ödülleri ve önerileri hak eden oyun, hakiki bir RPG deneyimi yaşatıyor. Açık dünya mekaniğini sıra dışı bir şekilde kullanan Elden Ring, yeni Windows PC’sinde oyun keyfi yaşamak isteyenlerin şans vermesi gereken oyunlar arasında yer alıyor.

Tunic

Tunic, Dark Souls ve Legend of Zelda’yı harmanlayan bir deneyim olarak tanımlanabilir. Bu karışım ortaya son derece özel bir oyun çıkarıyor. Tunic’te oyuncular yeşil tunik giyen kılıç ve kalkan kuşanan bir tilkiyi canlandırıyor. Renkli manzaralar, karanlık zindanlar ve etkileyici aydınlatması ile Tunic oldukça eğlenceli dakikalar var vadediyor.

Metal: Hellsinger

Hızlı ve eğlenceli bir FPS oyunu olan Metal: Hellsinger, oyuncuları metal müziğin ritmiyle beraber maceranın göbeğine bırakıyor. Müziğin ritmiyle hareket eden oyuncular kötü ruhlarla ve yaratıklarla mücadele ederken bir taraftan da metal ziyafeti çekiyor.

Return to Monkey Island

Return to Monkey Island, 90’lar nostaljisi yaşamak isteyenler için “biçilmiş kaftan” olarak tanımlanabilir. Çizgi filmleri hatırlatan görselleriyle modern bir havaya bürünen oyun, içindeki ipucu kitabıyla da oyunculara yardımcı oluyor. Eğlenceli hikayesiyle de dikkat çeken Return to Monkey Island, seriyi ilk kez deneyimleyenlere de keyfli dakikalar yaşatacaktır.

The Quarry

the quarry

The Quarry’de hikayenin nasıl bir seyir izleyeceğine oyuncular karar verebiliyor. Böylelikle gençlerin katıldığı bir yaz kampında yaşanan ölümleri izlemek ve çözmeye çalışmak çok daha ilginç bir hâl alıyor. The Quarry’yi oynarken aynı zamanda adeta bir film izleyeceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Citizen Sleeper

Citizen Sleeper, 2022’nin en iyi “anlatımlı” oyunları arasında yer alıyor. Bir bilimkurgu hikayesi ekseninde kurgulanan oyunda oyuncular distopik bir ortamda her gün hayatta kalmaya çalışıyor. Yazı ve diyalogların oldukça fazla olduğu oyun tasarımı ve müziğiyle de dikkat çekiyor.

Norco

Norco da yine anlatımın yoğun olduğu bağımsız bir oyun. Güney Louisiana’daki füturistik bir rafineride geçen oyunda oyuncuların annelerinin ölümünün ardından kaybolan kardeşlerini bulmaları için evlerine dönmeleri gerekiyor. Ancak bu eve dönüş süreci tahmin edildiği gibi kolay olmuyor. Yağlı boya tablolarını hatırlatan tasarım da Norco’yu daha çekici hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER