Teknoloji

Sahte Windows Movie Maker uygulaması dolandırıcılık amacıyla kullanılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows movie maker2017, Microsoft’un Live Mail ve Movie Maker gibi yerleşik Windows uygulamalarını kullananlar için biraz tatsız başlamıştı. Windows Essential 2012’yi temelli rafa kaldıran şirket, pakete olan desteğini sonlandırmıştı. Paketteki uygulamaların çoğu için Windows 10’da bir muadil bulunsa da, Windows Movie Maker için bir muadil sunulmamıştı. Bu da kullanıcıları alternatif indirme kaynakları bulmak zorunda bırakmıştı.

Alternatif indirme kaynaklarına olan ihtiyaç, dolandırıcılara da aradıkları fırsatı sağladı. Zor durumdaki insanlardan faydalanmayı amaçlayan dolandırıcılar, bunun yolunu bulmakta fazla zorlanmadı.

Genellikle kullanıcılara bir yazılımı doğrudan kaynağından veya güvenilir dağıtımcılar üzerinden indirmeleri tavsiye edilir. Ancak büyük kaynakların indirilecek yazılımı barındırmamaları bu tavsiyeyi devredışı bırakıyor. Aradıkları yazılımı bulmak için Google’a veya Bing’e başvuran kişiler, arama motoru optimizasyonu nedeniyle dolandırıcıların kurduğu tuzağa düşüyor.

Hem Google’da hem de Bing’de Movie Maker için yapılan aramalarda “www.windows-movie-maker.org” sitesi üst sıralarda gösteriliyor. Dolandırıcılar tarafından hazırlanan web sitesi oldukça gerçekçi ve kaliteli görünüyor. Site, kullanıcılara gerçek Movie Maker’ı yükledikleri izlenimini veriyor. Problem indirilen uygulana çalıştırıldığında ortaya çıkıyor.

Uygulama ilk kez çalıştırıldığında kullanıcılardan tam versiyon için 30 dolar isteniyor. Ardından yaptığı işi kaydetmek isteyenlerden de her seferinde 30 dolar talep ediliyor. Uzun uzun emek verdiği işin boşa gitmesini istemeyenler, genellikle bu rakamı ödemeye razı oluyor. Ancak verilen bu para tamamen boşa gidiyor. Masum kullanıcılar bu paranın karşılığını alamıyor.

Windows Movie Maker indirmek için güvenli bir alternatif bulunmuyor

Windows Movie Maker indirmek isteyenlerin gözü kapalı güvenebileceği bir kaynak, ne yazık ki, bulunmuyor. Microsoft artık Windows Essential için resmi bir indirme seçeneği sunmuyor. Şirket, Windows 10 kullananlara video hazırlamaları için Story Remix uygulamasını tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER