Teknoloji

Windows Mobile Marketplace’in web sitesi açıldı, soru işaretleri hala ortada

windows-mobile-marketplace-websiteMicrosoft’un geçen ayki Mobil Dünya Kongresi’nde duyurusunu yaptığı Windows Marketplace for Mobile servisinin web sitesi açıldı, ancak sitede şimdilik servisin yakında başlayacağını belirten “Coming Soon” ifadesi yer alıyor. Daha önce Marketplace’in App Store gibi bir uygulama olacağı düşünülürken, böyle bir web sitesinin ortaya çıkması Marketplace’in bir internet portalı olacağı ihtimalini güçlendirdi.

İnternet portalı olması aslında daha avantajlı. Bu sayede yakında çıkacak Windows Mobile 6.5 işletim sistemi yüklü cihazların yanı sıra 6.1 ve öncesi cihazlardan da Marketplace’e giriş mümkün olacak. Yazılımın getireceği uyum sorunları, internet portalı sayesinde kolaylıkla aşılıyor. Öte yandan özel bir Windows Marketplace yazılımı da aynı anda birden fazla dosya indirmeye olanak sağlıyor, çevrimdışı gezinmeyi mümkün kılıyor, ayrıca program güncellemelerini otomatik olarak denetleyip kullanıcıyı uyarıyor.

Şu ihtimali de gözden çıkarmamalı. Açılan web sitesi sadece uygulamayı indirmek için bir kaynak olabilir. Herşey Microsoft Windows Mobile Marketplace’i açtığında ortaya çıkacak.

İlgili — Windows Mobile Marketplace
İlgili — CoolSmartPhone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER