Teknoloji

Windows Mobile Marketplace’in kapanışı 17 Mayısa ertelendi

08032010028

Microsoft, klasik Windows Mobile akıllı telefon kullananlara 9 Mayıs tarihinden itibaren cihazlarıyla uygulama mağazasına erişemeyecekleri şeklinde bir duyuru yapmıştı. Şirketin bu son kullanma tarihini bir hafta ötelediği ve 17 Mayısa ertelediğine dair ortaya çıkan söylentiler Microsoft tarafından da doğrulandı.

Windows Marketplace üzerinden uygulama satın almış olan Windows Mobile kullanıcılarının bu tarihten önce uygulamalarını güncellemeleri gerekiyor. Ne var ki, bu tarihten sonra cihazınızı sıfırlamanız durumunda söz konusu uygulamaları tekrar indirmeniz mümkün olmayacak. Öyle bir durumda her bir uygulamanın üreticisiyle doğrudan bağlantı kurmanız ve uygulamanın kurulum dosyalarını onlardan istemeniz gerekecek.

Microsoft’un verdiği ek süre Windows Mobile cihaz sahiplerinin gerekeni yapmaları konusunda onlara daha fazla zaman sunmuş oluyor. Ancak uygulama mağazası desteği kalmadıktan sonra o mobil cihazları kullanmanın verimliliği ne kadar olur, orası büyük bir soru işareti olarak ortada duruyor.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER