Teknoloji

Windows Mobile 6.5 Compulab’ın Exeda’sında karşımıza çıktı

windows-mobile-65-1-600-x-786İşte beklenen bir an… Bir süredir adı oldukça sık geçen Windows Mobile 6.5’în en son fotoğrafları ortaya çıktı. Compulab, kendi tabiriyle Windows Mobile 6.5 ALPHA yüklü akıllı telefonu Exeda’nın fotoğraflarını internette yayınladı.

Fotoğrafların bir tanesinde daha önce de internete sızan uygulama başlatma arayüzü yer alıyor. Daha önce de bahsi geçen “honeycomb” tabanlı uygulama başlatıcısının gerçekten varolduğu fotoğraflardan anlaşılıyor. Görünüşe göre, işletim sistemine kaydırmalı menü dolaşımı yetenekleri eklenmiş. Ayrıca bu işletim sistemi düzenli olarak kullanılan ve birbiriyle ilişkili olan uygulamaları uygulama başlatma arayüzünde birbirine yakın konumlandırıyor.

Diğer dikkati çeken bir nokta da X butonu. Parmakla kullanmak için tasarlanmış bu buton biraz daha büyütülmüş. Bunun yanında, ikinci resimde yer alan ana ekrana baktığımızda duvar kağıdının görev çubuğu ve yazılıma dayalı tuşları kapsadığını görüyoruz. Windows Mobile Standard 6.1’de de aynı şeyi görmüştük. Bu özellik işletim sisteminin gerçekten göze daha hoş gelmesini sağlıyor.

Umarız, Windows Mobile 6.5’ın planlanan duyurusunun yapılacağı 16 Şubat’taki Mobile World Congress’e kadar bu işletim sisteminin yeni fotoğrafları internete sızmaya devam eder. Bu arada bir not, Compulab Android yüklü bir Exeda‘yı CES 2009’da tanıtmıştı.

windows-mobile-65-1-600-x-786

windows-mobile-65-2-600-x-758

İLGİLİ HABERLER