Teknoloji

Windows Mağaza’dan 100 bin uygulama çıkarıldı

windows magazaWindows Mağaza, portföy genişliği bakımından en büyük uygulama mağazası değil. Buna rağmen, mağaza büyümek yerine küçülme yönünde ilerliyor. Gelen haberlere göre, Windows Mağaza’nın İtalya biriminden yaklaşık 100 bin uygulama çıkarıldı. Böylelikle mağazadaki toplam uygulama sayısı üçte bir oranında azalmış oldu.

Yapılan açıklamada, söz konusu uygulamaların geçici bir kararla kaldırılmadığının altı çizildi. Geliştiricilerin uygulamalarını dönemin gereksinimlerine uygun hâle getirmeleri konusunda uyarıldığını belirten Microsoft, bu çağrıya cevap vermeyen geliştiricilerin uygulamalarının mağazadan kaldırıldığını açıkladı.

Microsoft’un geliştiricilere konuya ilişkin çağrıyı geçtiğimiz ay yaptığı ve 30 Eylüle kadar süre verdiği belirtildi. Bu sürenin dolmasıyla birlikte şirket, gereksinimleri karşılamayan uygulamaları mağazadan kaldırmaya başladı.

Tenkisat öncesinde Microsoft’un uygulama mağazasındaki toplam uygulama sayısının 329 bin 507 olduğu belirtildi. 19 Ekim itibarıyla mağazadaki uygulama sayısının 239 bin 216 olduğu ifade edildi. Bu da toplamda 90 binden fazla uygulamanın mağazadan kaldırıldığı anlamına geliyor. Kesintilerle birlikte Windows’un İtalya’daki uygulama mağazası yüzde 27 oranında küçülürken, Microsoft’un kesintilere devam edebileceği belirtiliyor.

Windows Mağaza için alınan karar küresel ölçekte uygulanabilir

Söz konusu kararın küresel ölçekte de hayata geçip geçmeyeceği konusunda somut bir bilgi bulunmasa da, Microsoft’un böyle bir adım atması oldukça muhtemel görünüyor. Windows Mağaza’daki uygulama sayısını artırmaya çalışan Microsoft’un böyle kapsamlı bir operasyon yapması kulağa garip gelse de, kullanıcıların çalışmayan uygulamaların mağazadan çıkarılmasından rahatsızlık duymayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER