Teknoloji

Windows Live SkyDrive bulut servisine özel Windows ve OS X uygulamaları yayınlandı

Bulut depolama sektöründe kıyasıya artan bir rekabet var. Google’ın dedikosu yapılan Drive servisiyle bu alana gireceğine dair işaretler bu alandaki diğer oyuncuları da harekete geçirmiş durumda. Microsoft da SkyDrive servisinin sunduğu özellikleri biraz daha zenginleştirdi. SkyDrive için Dropbox’ınki gibi özel Windows ve OS X uygulamaları yayınladı. Bu uygulamalar bulutta depolanan dosyalara masaüstünden erişim fırsatı sunuluyor.

SkyDrive’ın masaüstü istemcisi Windows 8, 7 ve Vista işletim sistemlerinde çalışıyor, 107 dili destekliyor. Her ne kadar Microsoft bir ön izleme sürümü olduğunu söylese de, OS X  istemcisi de benzer işlevleri sağlayacak şekilde yayınlandı. Mac OS X versiyonunun final sürümünün daha sonra yayınlanması bekleniyor.

SkyDrive uygulamasında dosyaları SkyDrive.com üzerinden uzaktaki bilgisayar aracılığıyla çekmeye izin veren bir özellik bulunuyor. Eğer uzakta çalışan PC’de bir ön izleme istemcisi varsa, SkyDrive.com üzerinden bu bilgisayardaki dosyalarda gezinebilir, onlara erişebilir veya onları kendi bilgisayarınıza akıtabilirsiniz. Microsoft esneklik arayan kullanıcılar için çeşitli ödemeli depolama seçeneklerini de listeye ekledi. Ayrıca iOS ve Windows Phone uygulamalarını da daha iyi yönetim özellikleri ve paylaşım seçenekleriyle güncelledi.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek SkyDrive uygulamasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İlgili – SkyDrive

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER