Teknoloji

Windows Karma Gerçeklik başlıkları rakiplerine karşı güç kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steam, Donanım ve Yazılım Anketi’nin aralık ayına ait sonuçlarını yayınladı. Açıklanan sonuçlar, Windows Karma Gerçeklik başlıkları için iyi haber anlamına geliyor.

Söz konusu ankette Steam kullanıcıları, sahip oldukları ürünlere ait bilgiler veriyor. Bu ankete göre; Acer, Dell ve Asus gibi şirketler tarafından üretilen Karma Gerçeklik başlıklarının popülaritesi her geçen gün artıyor. Anket, Karma Gerçeklik başlıklarının pazar payının bir önceki aya göre ikiye katlandığını gösteriyor.

Karma Gerçeklik başlığı sahiplerinin Steam kullanıcıları arasındaki oranı, kasım ayında yüzde 2.2 seviyesindeydi. Bu oran aralık ayı itibarıyla yüzde 4.4’e yükseldi. Bu artış oranı umut verici olsa da, hâlâ pazar liderlerinin gerisinde seyrediyor. Steam kullanıcıları arasında hem HTC Vive hem de Oculus Rift sahiplerinin oranı yüzde 46.27 seviyesinde.

Karma Gerçeklik başlıklarının HTC Vive ve Oculus Rift’i kısa süre içinde yakalaması kolay görünmüyor. Ancak pazar payındaki artışın da umut verici olduğunu belirtmek gerekiyor. İlk Karma Gerçeklik başlıklarının 17 Ekim’de satışa sunulmuş olması da bu umudu artırıyor.

Windows Karma Gerçeklik başlıklarının Oculus Rift ve HTC Vive’a kıyasla daha ucuz olmaları, çekiciliklerini biraz daha yukarıya çekiyor. Karma Gerçeklik başlıkları sayesinde sanal gerçeklikle tanışmak biraz daha kolay hâle geliyor. SteamVR’ın kasım ayının ortası itibarıyla Karma Gerçeklik başlıklarına da açılması, bu artışta önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.

Steam’deki popüler oyunlar Windows Karma Gerçeklik başlıklarıyla uyumlu

MSpoweruser’da yer alan habere göre, Steam’deki popüler 40 sanal gerçeklik oyunundan 15’i Windows Karma Gerçeklik başlıklarıyla uyumlu. Bu sayının önümüzdeki dönemde artma ihtimali, Microsoft’un Karma Gerçeklik platformunun büyümesini kolaylaştıracak bir faktör gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER