Teknoloji

Windows için Kinect aksesuarı 1 Şubatta satışa çıkıyor

Microsoft’un Xbox 360 için geliştirdiği hareket tabanlı oyun kumandası Kinect’in iyi bir satış grafiği yakaladığını söyleyebiliriz. Bu oyun kumandasıyla Windows PC’nin kontrol edilmesine yönelik gayri resmi girişimlerin görülmesinin ardından Microsoft da bu işe el atmış ve Kinect’i Windows’a özel bir aksesuar hâline getirmek için çalışmalara başlamıştı. Microsoft, Kinect teknolojisini Windows PC’ye getirmek için yaptığı çalışmalar sonunda hazırladığı cihazı piyasaya sürüyor.

Microsoft, Windows için Kinect adını taşıyan yeni aksesuarıyla ilgili bazı bilgileri verdi. 1 Şubatta ABD’de piyasaa olacak Windows’a özel Kinect aksesuarı 249$’lık bir fiyata sahip olacak. Aynı aksesuar ABD’yle birlikte Almanya, Avustralya, Fransa, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Meksika, Japonya ve Yeni Zelanda’da da satışta olacak. Microsoft başlangıçta ürünün sınırlı sayıda olacak şekilde piyasaya sürüleceğini belirtti.

Sistemi içinde bir yıllık yazılım güncelleme fırsatı da bulunuyor. Öğrenci ve öğretmenler için yıl içinde indirim uygulanması ve ABD satış fiyatının 149$’a indirilmesi bekleniyor. Bu arada Microsoft, Kinect için yazılım geliştirme çalışmaları yapan, bu amaçla Kinect Windows SDK ve Xbox’a özel Kinect aksesuarı kullanan yazılımcılara üç yıllık beta lisansı sunacak. Böylelikl yazılımcılar Windows’a özel Kinect aygıtı edinmeden, düzenlerini bozmadan çalışmaya devam edecek. Söz konusu uygulama 16 Haziran 2016’da sona erecek.

İlgili – MSDN

İLGİLİ HABERLER