Teknoloji

Microsoft Windows güncellemelerinin boyutunu yüzde 35 küçültüyor

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows guncellemeleriWindows güncellemeleri, Windows kullanıcılarının sıklıkla şikayet ettiği konular arasında yer alıyor. Ancak ilkbaharda yayınlanacak Windows 10 Creators Update, bu şikayete de bir çare getirecek. Geçtiğimiz kasım ayından bu yana Windows Insiders programının üyeleri tarafından kullanılan Birleştirilmiş Güncelleme Platformu, Creators Update ile birlikte tüm kullanıcılara açılacak.

Platform ile kullanıcılara güncellemeleri erteleme veya belirlenen saatte yükleme imkanı sunuluyor. Buna ek olarak, gelecek güncellemelerin boyutu da platform sayesinde belirgin biçimde küçülecek. Böylelikle kullanıcılar işletim sisteminin tüm sürümünü indirme zahmetinden kurtulmuş olacak.

Söz konusu özellik “ayrışık indirme paketleri” adını taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sadece ihtiyaç duyduklarını indirebilecek. Ayrışık indirme özelliği sistemdeki mevcut dosyaları tarayacak ve yeni sürümü bu dosyalardan yararlanarak kuracak.

Bu işlem kulağa basit gelse de, Microsoft’tan Laura Butler eski kod ve yamaların çokluğu nedeniyle hiçbir işlemin kolay olmadığının altını çiziyor. Creators Update gibi büyük sürümlerde yine güncellemenin tamamını indirmek gerekecek. Ancak Creators Update sonrasında yayınlanacak güncellemenin boyutu daha küçük olacak. Microsoft, güncelleme boyutlarında ortalama yüzde 35 oranında bir küçülme vadediyor.

Windows güncellemeleri Insiders programının üyeleri için daha da küçük olacak

Windows Insiders programının üyeleri içinse güncellemelerin boyutları daha da küçük olacak. Bu program için daha sık güncelleme yayınlanması nedeniyle bunun gerekli bir taviz olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER