Teknoloji

Windows güncellemeleri yakında kotalı bağlantılar üzerinden de gönderilecek

windows 10

windows guncellemeleriMicrosoft önümüzdeki ay yayınlanacak Windows 10 Creators Update ile kullanıcı deneyimini iyileştirecek küçük değişiklikler de yapacak. Bu değişikliklerden biri Windows güncellemeleri ile ilgili. Creators Update ile yazılım yamaları, Microsoft’un “Sayaçlı Bağlantı” olarak nitelediği hücresel ağ ve benzeri kotalı bağlantılar üzerinden de kullanıcılara ulaştırılacak.

Söz konusu değişikliği SuperSite Windows isimli internet sitesi ortaya çıkardı. Bu değişiklik sayesinde güncellemeler kotalı bağlantılar üzerinden de indirilip yüklenebilecek. Hâli hazırda güncellemeler kısıtlı bağlantılar üzerinden indirilemiyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, bu değişikliğin büyük güncellemeleri kapsamadığı ve sadece “kritik düzenlemeler”e yönelik olduğu belirtildi.

Kısacası kullanıcılar önemli hata düzeltmelerini ve güvenlik yamalarını, çok sayıda opsiyonel ekstra seçenek olmadan indirebilecek. Microsoft, bu kısıtlama için belirlenen boyut sınırı konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bazı kullanıcılar geçmişte güncellemeler üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak adına kotalı bağlantılara geçiş yapmış veya kotalı bağlantıya geçmiş gibi görünmüştü. Ancak görünen o ki, bu seçenek daha sonra geçerli olmayacak.

Windows güncellemeleri sistemin güvenliği açısından önem taşıyor

Microsoft’un yaptığı değişikliğin kotalı bağlantıya sahip kullanıcılar için bir problem teşkil etmesi muhtemel görünüyor. Ancak şirket, Windows 10’un güvenli ve pürüzsüz biçimde çalışmasını müşteri memnuniyetine tercih etmişe benziyor. Güncellemeler, işletim sisteminin güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Windows 10 Creators Update’in dağıtımına 11 Nisanda başlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER