Teknoloji

Microsoft Windows Defender’ı yapay zekâ ile güçlendirmek istiyor

microsoft yapay zekâ

windows defenderMicrosoft, siber saldırılara karşı sunduğu korumada dozu artırmaya hazırlanıyor. Yazılım devi, bu amaç doğrultusunda İsrail merkezli güvenlik girişimi Hexadite’ı satın aldı. Yapay zekâ ve otomatik öğrenme konusunda uzmanlaşan Hexadite, bu sayede siber saldırıları tespit edip koruma sağlayabiliyor. Otonom olay araştırmaları ve iyileştirme yetenekleri de Hexadite’ın sunduğu servisler arasında bulunuyor. Microsoft Hexadite’ın yeteneklerinden Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (WDATP) adını verdiği çözümünü güçlendirmek adına yararlanmayı planlıyor. Söz konusu çözüm, Windows 10 kullanıcılarına ağlarına yönelik tehditleri daha iyi tespit etme ve bu tehditlere daha güçlü biçimde karşılık verme imkanı sağlıyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Hexadite sayesinde WDATP’in uçtan uca güvenlik iyileştirmeleri yapabileceği belirtildi. Şirket, WDATP aktivasyonlarının her geçen gün arttığını ve servisin aktive edildiği cihaz sayısının 2 milyona yaklaştığının altı çizildi.

Microsoft Hexadite için ne kadar ödediği konusunda bilgi vermedi. Ancak TechCrunch’ın haberine göre, yazılım devinin kasasından satın alma işlemi için 100 milyon dolar civarı bir para çıktı.

Daha güçlü Windows Defender için yatırımlar devam edecek

Microsoft açıklamasında Windows 10’un bugüne kadarki en güvenli Windows sürümü olduğunu belirtmekten geri kalmadı. Şirket, potansiyel tehditlerin otomatik olarak belirlenmesi adına yatırımlarının süreceği bilgisini de paylaştı. Dolayısıyla yazılım devinin Windows Defender’a yönelik planlarının devamı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER