Teknoloji

Windows Blue Microsoft’un iş ilanlarındaki yerini aldı

Microsoft’un Windows deneyimini daha düşük fiyat bandına taşıyacak ve düzenli olarak güncellenecek yeni işletim sistemi Windows Blue’yu bu yılın içinde yayınlaması bekleniyor. Bu bekleyiş devam ederken Windows Blue’dan Microsoft’un iş ilanlarında da ilk kez resmi olarak bahsedildi. Şirketin bir yazılım geliştirme mühendisi bulmak için verdiği iş ilanında ”Windows Blue işletim sisteminin bu özellikleri üstüne inşa etme ve bu özellikleri geliştirme sözü vermektedir.” ifadesi yer aldı.

windows-blue-logo-291112

Alınacak mühendisin Windows Blue’nun ana deneyim ekibinde yer alacağı ve de kullanıcıların işletim sisteminde en çok dokunduğu ve gördüğü alanların üzerinde çalışacağı belirtildi. İş ilanında Windows Blue’nun adı tek cümlede geçse de yeni işletim sisteminin yapısı konusunda bir ipucu yakalamak mümkün oluyor. Microsoft’un kullanıcı arayüzüne odaklandığı ve altyapı çalışmalarını tamamlandığı düşüncesi akıllara yerleşiyor. Microsoft’un Windows Blue’nun köşelerini düzeltmede ne kadar başarılı olduğunu anlamak içinse yılın ortalarına kadar beklemek gerekecek.

Microsoft’un verdiği bir diğer iş ilanıysa şirketin Blue’yu Windows Phone’a da taşıyacağını doğruluyor. Şirketin kıdemli geliştirme lideri için verdiği iş ilanında başvuran kişinin Windows Phone Blue için yüksek kaliteli bir excel uygulaması geliştirme vizyonuna katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER