Teknoloji

Windows Blue ile çoğu Microsoft ürünü yıllık güncelleme döngüsüne girecek

Microsoft’un Windows Blue olarak anılan yepyeni bir işletim sistemi sürümü için çalıştığı biliniyor. Bu sürümle birlikte masaüstü ve mobil işletim sistemlerinin yıldan yıla güncellenir hâle gelmesinin planlandığı belirtilmişti. ZDNet tarafından yayınlanan haber ise, Windows Blue’nun Microsoft’un birtakım servislerini güncellemek için şirketin tümünü kapsayan girişimin bir parçası olduğunu işaret ediyor.

windows-yeni-logo-261212

İnternet sitesinin haberine göre, Blue kapsamında Skydrive, Hotmail gibi servislerin yanı sıra Windows Server gibi ürünler güncellenecek. Güncellemelerin aynı gün içinde toptan yayınlanması beklenmiyor, ancak hepsinin önümüzdeki yaz veya sonbaharda yayınlanması planlanıyor. Microsoft bu yeni girişimle birlikte Apple ve Google gibi rakiplere karşı daha rekabetçi bir konuma gelmeyi amaçlıyor. Bildiğiniz gibi hem Apple hem de Google yazılımlarını yıllık bazda güncelliyor. Microsoft’un Windows’u güncelleme takvimiyse biraz daha yavaş işliyor, Vista’dan 8’e son üç ana sürüme baktığımızda arada üç senelik boşluklar olduğu görülüyor.

ZDNet’e göre, Windows Blue güncelelmesi Internet Explorer, Bing ve diğer uygulamaların yeni versiyonlarını getirecek. Bunun yanı sıra kernel ve sürücü güncellemeleri de yapılacak, böylelikle pil ömrü ve performans konusunda da artışlar sağlanacak. Bunların dışında Blue’nun mevcut sistemlere ekleyeceği ufak tefek yenilikler de bulunacak. ZDNet’in haberinde bu güncellemenin Windows Mağaza üzerinden sunulup sunulmayacağına dair bir ayrıntı bulunmuyor.

İlgili >> ZDNet

İLGİLİ HABERLER