Teknoloji

Windows Blue ile başlat ekranı ve PC ayarları da eşzamanlanacak

Windows Blue’nun geçtiğimiz günlerde sızan ilk kopyası Microsoft’un Windows 8 güncellemesiyle ne gibi değişiklikler planladığını ortaya çıkarmıştı. Windows hayranlarından Rafael Rivera da Windows Blue ile birlikte Başlat Ekranı üzerinde yapılacak değişiklikleri detaylandırdı. Windows 8’de varolan renk düzeni eşzamanlamasına ek olarak iğnelenmiş kutucukların görünüm ve boyutlarının eşzamanlanması da gelecek yenilikler arasında yer alacak gibi görünüyor. Bu unsurların eşzamanlanması, aynı Microsoft Hesabı altında bulunan tüm PC’lere de Başlat Ekranı özelleştirmelerinin ve değişikliklerinin yansıtılması anlamına geliyor.

microsoft-surface-rt-inceleme-00021

Eklenecek olan diğer eşzamanlama unsurlarının arasında Internet Explorer sekmeleri ve izleme koruması ayarları da yer alıyor. Eşzamanlanmış sekmelerin nasıl kullanılacağı tam olarak kestirilmese de, Microsoft’un bu eşzamanlama desteğini gelecekte Windows Phone’u da kapsayacak şekilde genişletmesini bekleyebiliriz. Bu arada en ilginç eklentilerden bir tanesi de cihaz ilişkileri olacak. Eğer bir PC ile Bluetooh cihazının eşleme işlemini gerçekleştirdiyseniz, bu iki cihaz arasında kurulan ilişki aynı Microsoft Hesabı altındaki diğer Windows Blue yüklü tablet veya PC’lerde de geçerli olacak. Bunun dışında dosya geçmişi, hızlı bağlantılar, ikincil uygulama kutucukları, yüklenmiş uygulamalar, internet bağlantısı paylaşımı, giriş özelleştirmesi, resimli şifre gibi unsurlar da PC’ler arasında eşzamanlabilecek. Her ne kadar bu eşzamanlama ayarları Windows Blue’da tam anlamıyla ifşa edilmese de, ayarlara Windows’un yerel veri tabanı dosyalarında, diğer bir deyişle “registry”sinde rastlamak mümkün.

Microsoft Windows Blue’nun herkese açık ön izleme sürümünü haziran sonundaki Build geliştirici konferansında çıkarmayı planlıyor. Yeni versiyon, yüklü geleceği donanımlarla birlikte bu yıl sonunda çıkmış olacak. Windows Blue, Windows 8’e gelecek sıradaki en büyük güncelleme olarak nitelendiriliyor, ancak Microsoft bu güncellemeyi nihai olarak hangi adla yayınlayacağı konusunda henüz bir ipucu vermiyor.

İlgili >> Within Windows

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER