Teknoloji

Windows 9 ve Windows Phone 9’un ön izleme sürümleri en erken Nisan 2015’te yayınlanabilir

Windows 9 ve Windows Phone 9’a ilişkin haberler şu an için fazla konuşulmasa da, bu durum ortaya yeni iddiaların atılmasını engellemiyor. Sızan bir belgeye göre, hazırlıkları devam eden işletim sistemleri önümüzdeki yıl yayınlanacak. O döneme kadar Windows 9 ve Windows Phone 9 ile ilgili haberlerin artacağını söylemek içinse kâhin olmaya gerek yok.

windows-9-220514

Microsoft ile ilgili sızıntılar yayınlayan FaiKee rumuzlu kişi tarafından paylaşılan fotoğrafta Windows 9, sunucu ve mobil sürümlerinin alfa versiyonlarının hazırlandığı görülüyor. Fotoğrafta ön izleme sürümlerinin yayın tarihi olarak ise 2015’in ikinci veya üçüncü tarihi veriliyor. Bu da işletim sistemlerinin en erken önümüzdeki yılın nisan ayında yayınlanabileceği anlamına geliyor.

Daha önceki sızıntılarda Windows 9 için ”Threshold” kod adının kullanılacağı ortaya atılsa da, yayınlanan son sızıntıda bu iddiayı destekleyen bir ibareye rastlanmıyor. Windows’un geliştirici konferansı Build’i nisan ayında düzenlediği göz önüne alınınca yayın tarihi için ortaya atılan nisan iddiası biraz daha anlam kazanıyor.

İlgili >> phoneArena

İLGİLİ HABERLER