Teknoloji

Masaüstüne odaklanan Windows 9 ön izleme sürümü yıl sonunda yayınlanacak

Microsoft mistral

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Microsoft Windows 8.1 için ikinci bir güncelleme hazırlamakla meşgul, ancak şirket bir yandan da gelecek yıl çıkaracağı daha kapsamlı Windows 9 güncellemesine de odaklanıyor. ZDNet’in haberine göre, Threshold kod adıyla anılan işletim sisteminin ön izleme sürümü bu yılın sonlarına doğru çıkacak.

Herkese açık ön izleme sürümünün sonbaharda, Windows 8.1 Güncelleme 2’nin mevcut makinelere dağıtılmasından hemen sonra çıkacağı belirtiliyor. Microsoft’un ikinci Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte Başlat menüsünü getirmeyi planladığı söyleniyordu, ancak bu özelliğin eklenmesi Threshold’a kalmış gibi görünüyor.

Microsoft Windows 8.1’in birinci güncellemesiyle birlikte masaüstü bilgisayarlarda Başlangıç Ekranından uzaklaşmaya başlamıştı, Windows 9 sürümüyle birlikte biraz daha ileri gidecek gibi görünüyor. Microsoft’un planlarından haberdar kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre, Microsoft Windows’un masaüstü makinelerde Başlat menüsünün varsayılan olarak etkinleştirilmiş ve Başlangıç Ekranı saklanmış sürümünü test etmeye başladı.

Microsoft’un test sürümlerinde Başlangıç Ekranı isteğe bağlı olarak yeniden etkinleştirilebiliyor ve şirketin canlı kutucuklu Başlangıç Ekranını tercih eden masaüstü bilgisayar kullanıcıları için bu seçeneği sunmayı sürdüreceğine inanılıyor.

microsoft-windows-start-menu-010714

Geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen Build geliştirici konferansında Microsoft, Başlat menüsü ile ilgili konseptini paylaşmıştı. Tabii ki, final versiyonu ilk hâline göre biraz daha iyileştirilmiş bir hâlde kullanıcıların karşısına çıkacak. Söz konusu konseptte canlı kutucuklar Başlat Menüsü içinde yer alıyor, buradan geleneksel ve modern uygulamalara erişim mümkün oluyor. Bu arada Microsoft’un modern uygulamaları Windows’un geleneksel masaüstü arayüzünde boyutları ayarlanabilir pencereler içinde sunmayı planladığı da söyleniyor. Her iki değişiklik de Windows 8 için planlanıyor. Windows Phone ve Windows RT’nin ayrı bir kombinasyonu da masaüstü modu barındırmayan mobil versiyon için temel oluşturacak.

Bu arada Windows 8.1 Güncelleme 2’nin ağustos ayında, Microsoft’un ağustos ayında sunacağı aylık güvenlik güncellemelerinin bir parçası olarak gelmesi bekleniyor. Bu güncelleme hata düzeltmeleri, yıl sonunda çıkacak yeni donanımlar için bazı iyileştirmeler içerecek. Windows 8.1 güncellemesinde çeşitli kullanıcı arayüzü değişiklikleri, fonksiyon iyileştirmeleri yer almıştı. Güncelleme 2 de ufak tefek kullanıcı arayüzü değişiklikleri barındıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER