Teknoloji

Windows 8’in yeniden kurulmasında optik diske ihtiyaç olmayacak

Bilgisayarınız bir virüsten etkilendi, bir sistem dosyasını yanlışlıkla sildiniz ya da ikinci el bir bilgisayar satın aldığınız ve bunu size satan kişi bilgisayarını olduğu gibi verdi. Windows’u yeniden yüklemek istediğinizde orijinal Windows kurulum diskine ihtiyaç duyarsınız, ancak Windows’un gelecek nesil versiyonuyla bu durum değişecek gibi görünüyor.

Microsoft, Windows 8’in yeniden yüklenmesi için iki seçenek sunacak: Bunlardan ilkinde eğer bilgisayarınız çok yavaş çalışıyorsa ve işletim sistemini fazlalıklardan arındırıp yeniden hızlandırmak istiyorsanız, önemli dosyalarınız ve klasörleriniz kaybolmadan yeniden yükleme yapabileceksiniz. İkinci seçenekte ise Windows 8’in temiz ve değişikliğe uğramamış bir versiyonuyla bilgisayarınız tamamen sıfırlanmış olacak.

Windows 7’de bu işi yapmak için bilgisayarınızla veya daha sonra satın aldığınız fiziksel kurulum diskine ihtiyacınız olurdu. Windows 8 ile birlikte bu ihtiyaç ortadan kalkacak. PC ayarlarının yapıldığı sayfadaki Genel bölümü altında Windows 8’in yeniden yüklenmesi için yukarıda belirttiğimiz seçenekler bulunuyor olacak.

İlgili – Liliputing

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER