Teknoloji

Windows 8’in otomatik güncelleme aracı yeniden başlatma sürecini uzatacak

Windows bilgisayarının güncellenmesi işlemini Windows Güncelleme Aracının otomatik şekilde yapmasına izin vermeyenler Windows 8 ile birlikte bu kararlarını gözden geçirebilir. Şu anda otomatik güncelleme aracı güncelleme işlemini bitirdikten sonra sistemi yeniden başlatmak için kullanıcılara kısıtlı bir süre veriyor. Bu süre önemli bir iş üzerinde çalışan kullanıcılar için işlerinin yarıda kalması anlamına gelebilir.

Windows 8 ile birlikte yükleme sonrası yeniden başlatmayı bekleme periyodu üç güne çıkarılıyor. Kritik olmayan güncellemeler için yeniden başlatma talebiyse sadece ayda bir kez yapılacak. Bu da Windows 8 ile birlikte güncelleme işlemini otomatik araca rahatlıkla emanet edebileceğimiz anlamına geliyor. Kurumsal kullanıcılar üç günlük geri sayımı engelleyecek bir kural belirleme imkânına sahip olacak, aksi takdirde bireysel kullanıcılarla aynı statüde bulunacaklar.

Bu arada, eğer bir Windows 8 sistemi güncelleme sonrasında üç gün boyunca geri sayar ve süre bittiğinde hâla çalışan yazılımları tespit ederse, kullanıcının yeniden başlatma işlemini yapması amacıyla bilgisayara giriş yapmasını bekleyecek. Bu arada bir diğer önemli konu da Windows 8 ile birlikte açılacak Windows Store üzerinden indirilecek veya satın alınacak uygulamaların güncellemesinin de Microsoft’un güncelleme mekanizmasını kullanacak olması. Bu konudaki detaylarıysa Windows Store test için kullanıma açıldığında görüyor olacağız.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER