Teknoloji

Windows 8’in halka açık beta sürümü CES 2012’de duyurulacak

Her yılın başında Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’na daha birkaç ay var. Ancak Microsoft’un gelecek nesil işletim sistemi Windows 8’in Microsoft’un CES 2012’deki en büyük silahı olacağı söyleniyor. Şirketin içinden gelen bilgilere göre, Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer 9 Ocak 2012’de de sahne alıp Microsoft’un bir sonraki işletim sistemini tanıtacak.

Microsoft’un CES’te gerçekleştirdiği etkinlikler son birkaç yıldır büyük duyurulara sahne oluyor. Daha önce Xbox, Avatar Kinect ve Windows 7’nin ilk halka açık beta sürümünün duyurusuna tanıklık eden Tüketici Elektroniği Fuarı anlaşılan 2012 yılında da Microsoft’un yeniliklerinin açıklanacağı mekan olacak.

Microsoft’un Windows 8 için ilk beta sürümünü bu yılın eylül ayında düzenlenecek BUILD adlı yazılım geliştirme konferansında tanıtması bekleniyor. Bu, Microsoft’a Windows 8’in ikinci betasının halka açık şekilde çıkması için yeterli zamanın bulunması anlamına da geliyor. Steve Ballmer’ın söz konusu etkinlikte sahne alıp 2012’de çıkması planlanan ARM ve Intel tabanlı Windows 8 tabletleri tanıtması bekleniyor.

İlgili – WinRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER