Teknoloji

Windows 8’in Dosya Geçmişi aracı kullanıcıları yedekleme için teşvik edecek

Microsoft, Building Windows 8 blogunda gelecek nesil işletim sistemiyle ilgili detayları paylaşmaya devam ediyor. Bu seferki konuk Windows 8 Tüketici Ön İzleme sürümüyle birlikte çoktan kullanıma sunulmuş olan Dosya Geçmişi adlı yedekleme yöneticisi. Önceki versiyonlara göre çeşitli güncellemelerden geçen bu araç bu sayede hem daha kullanışlı hâle geldi hem de Apple’ın Time Machine aracıyla boy ölçüşecek seviyeye ulaştı.

Dosya Geçmişi, kullanıcılar için kolaylık olması amacıyla herhangi bir seçeneği düzenlemeye gerek kalmadan hızlı bir şekilde etkinleştirilebiliyor. Açıldıktan sonra, dosya kütüphanelerindeki veya diğer alanlardaki veriler her saat, önceki versiyonlar da dahil olmak üzere kopyalanıyor. Microsoft geri yükleme arayüzünü de merkezileştirmiş. Eğer çoktan yedeklenmiş bir klasörün içindeyseniz, Dosya Geçmişi butonuna tıklamanız içinde yedeklenmiş dosyaların ve her birinin önceki versiyonlarının bulunduğu bir pencereyi karşınıza çıkaracak. Söz konusu işlev dizüstü bilgisayar veya tabletlerdeki kullanımı da düşünüyor, batarya ömrünü korumak amacıyla faaliyetlerini düzenliyor. Eğer CPU kullanımında hızlı artış tespit edilirse, Dosya Geçmişi performansı ve enerji verimliliğini optimize etmek amacıyla yedeklemeyi otomatik olarak duraklatıyor.

Yeni dosya yedekleme yöneticisi kullanıcıları daha sık şekilde yedekleme yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Microsoft’un blog yazısında bireysel PC’lerin yüzde 5’inden az bir kısmının Windows Yedekleme işlevini kullandığını, üçüncü parti yazılımlar hesaba katılsa bile yedeklenen bireysel PC’lerin oranının yarıya bile yaklaşmadığı kaydediliyor. Söz konusu aracın sık yedeklemeye teşvik edip etmediğini görmek için ekim ayından sonrasını beklemek gerekiyor.

İlgili >> Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER