Teknoloji

Windows 8’in çıkışı için 2012’nin sonbaharı işaret edildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, bu ayın başındaki D9 ve Computex 2011 etkinliklerinde Windows 8’in tablet dostu kullanıcı arayüzünün neye benzediğini gösterme fırsatı buldu. Geleceğin Windows masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarlarının hepsinde Windows 8 çalışıyor olacak. Bu işletim sisteminin çıkışı içinse 2012’nin sonbaharı işaret ediliyor.

Microsoft yöneticilerinden Dan’l Lewin, Microsoft Silikon Vadisi yerleşkesinde düzenlenen LAUNCH etkinliğinde Windows 8’in takvimiyle ilgili bazı bilgiler açıkladı. Lewin, Windows 8’in ilk beta sürümünün çıkışından 12 ay sonra piyasay çıkmış olacağını belirtti. Yılın ilerleyen zamanlarında bir yazılımcı konferansı düzenleyeceklerini belirten yönetici tablet ve akıllı telefon işletim sistemleriyle ilgili görüşlerini de açıkladı. Tabletlerin büyük telefon olduklarını, ancak zamanla PC’lerin sahip olduğu bazı yetenekleri de almak isteyeceklerini belirtti. Windows 8 ise bu noktada PC ve tabletleri birleştirme görevi görecek.

Lewin, Microsoft’un tablet arenasına girmekte neden geç davrandığına dair bir soruya ise Windows 8 tablet arayüzünün iPad çıkmadan önce varolduğu şeklinde bir cevap verdi. “Nereye gittiğimizi biliyorduk, ancak şimdi oraya daha hızlı ulaşmalıyız. İşleri elimizden geldiğince daha hızlı şekilde yürütmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlgili – WinRumors

İLGİLİ HABERLER