Teknoloji

Windows 8’in ARM versiyonları geçmişe dönük yazılım desteğine sahip olmayacak

Windows’un gelecek versiyonlarının farklı seçeneklerinin olacağını biliyoruz. ARM veye Intel x86 tabanlı olacak bu seçenekler için geliştirilecek yazılımların uyumluluğu konusunda aydınlatıcı bilgiyi ise Intel’in kıdemli başkan yardımcısı Renee James veriyor. ARM ve x86 versiyon çeşitleri arasında ayırt edici bir çizgi olacağını belirten James x86 versiyonlarının Intel, AMD ve diğer uyumlu yongalarla uyumlu olacağını ve geriye dönük yazılımları çalıştırabileceğini söyledi.

Gelecek Windows’un ARM versiyonları emülatör benzeri çözümlerle geçmiş yazılımları çalıştıramayacak. James bu durumu “Rakiplerimiz  geçmiş uygulamaları çalıştıramıyor olacak. Ne şimdi, ne de hiçbir zaman.” diye özetliyor. Aslında James’in söylediğinin bir benzerini Intel CEO’su Paul Otellini geçtiğimiz CES fuarında söylemiş, örneğin ARM üzerinde çalışacak Office yazılımının yeniden kodlanması ya da en azından yeniden derlenmesi gerektiğinin altını çizmişti.

Öte yandan James, dört farklı Windows 8 ARM yongaüstü sisteminin bulunacağının işaretini verdi. Görünüşe göre NVIDIA, Qualcomm ve Texas Instruments’ın arasına CES’ten beri birisi daha katıldı.

İlgili – Bloomberg
İlgili – The Register

İLGİLİ HABERLER