Teknoloji

Windows 8’de Windows Gezgini adı kalkıyor, yerine Dosya Gezgini geliyor

Microsoft Windows 8’in RTM (Üretim Sürümü) versiyonu için bazı değişiklikler planladığını söylemişti. Aero arayüzünün rafa kaldırılacağına dair çeşitli ipuçlarını görmüştük, Win8china sitesinin aktardığı son bilgilere göre Windows 8’in en son sürümlerinde Windows Explorer (Windows Gezgini) uygulamasının adı File Explorer (Dosya Gezgini) olarak değiştirilmiş.

Bu değişiklik çok da büyük ve önemli sayılmaz, ne de olsa “Gezgin” kelimesi işlevini yansıtacak şekilde yer almaya devam ediyor. Ancak bu, Windows 8’de Windows mirasından uzaklaşıldığına dair yeni bir kayıt sayılabilir. Aslında Microsoft Windows’un ilk versiyonlarında kullanıcıların dosyaları ve klasörleri oluşturmasına ve yönetmesine izin veren File Manager (Dosya Yöneticisi) adlı bir uygulamaya yer vermişti. Windows 95 ile birlikte Windows Gezgini bu işlevin yerini almıştı, ayrıca 1995’te Microsoft Başlat menüsü ve butonunu da kullanıma sunmuştu. Windows 8 ile birlikte Başlat düğmesi kaldırıldı, menü de Metro adı verilen yeni bir uygulama başlatma arayüzüne dönüştü.

Microsoft’un işletim sistemini yenileme çalışmaları RTM sürümü yayınlanana kadar devam edecek gibi görünüyor. Temmuz sonunda beklenen RTM’in öncesinde başka değişiklikler görmemiz de muhtemel. Windows 8’in final sürümünün de ekim ayı ortalarında çıkması bekleniyor.

İlgili >> Win8China

[Görsel – Win8China]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER