Teknoloji

Windows 8 yüklü PC satışlarının Microsoft’un beklentisinin altında gittiği iddia edildi

Windows 8 çıkalı üç hafta oldu, ancak bireysel ve kurumsal müşteriler arasında bu işletim sistemin ne oranda yaygınlık gösterdiği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Ne var ki, Microsoft içinden verdiği havadislerle bilinen Paul Thurrott sayesinde bu işletim sisteminin başlangıç performansı hakkında bir fikir edinme imkanı bulduk.

Microsoft içerisindeki çok güvenilir kaynaklarına atıfta bulunan Thurrott Windows 8 PC’lerin satışlarının hayalkırıklığı yarattığını ve Microsoft’un beklentilerinin çok altında olduğunu öne sürdü. Kaynağın belirttiğine göre şirket bu noktada üreticilerin dağıtım konusundaki yetersizliklerini suçluyor. Microsoft’un şimdiye kadar açıkladığı tek resmi rakam ilk birkaç gün içerisinde dört milyon adet Windows 8 güncelleme paketinin satıldığıydı.

Windows 8 yüklü yeni PC satışlarıysa bundan bambaşka bir alan ve bu satışların neden hayalkırıklığı yarattığını kestirmek güç. Belki bu durum insanların Windows 7 veya daha eski işletim sürümüyle çalışan bilgisayarlarından şu an için memnun olmalarından kaynaklanıyor olabilir. Zaman geçtikçe ve insanların yeni bilgisayar satın almaya ihtiyacı oldukça Windows 8 yüklü PC’lerin satışı da doğal olarak artış gösterecektir. Bu arada Thurrott tarafından dile getirilen bu iddia ile eski Windows şefi Steven Sinofsky’nin Microsoft’tan ayrılması arasında bir bağlantı olabilir mi diye de insan düşünmeden edemiyor.

İlgili >> Paul Thurrott

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER