Teknoloji

Windows 8 uygulama mağazasına ait olduğu söylenen ekran görüntüleri sahteymiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS’e özel uygulama mağazasının elde ettiği başarının ardından herkes bir uygulama mağazası açmaya hevesli oldu. Apple iOS’teki uygulama mağazası modelini Mac platformuna taşıdı, Google’ın Android cihazlarına özel Android Market’i giderek büyüyor, hatta internet tarayıcılarının bile özel uygulama ve bileşen mağazaları türemeye başladı.

Durum böyle olunca, Microsoft’un Windows kullanıcıları için bir yazılım mağazası açmak istemesini garip karşılamamak gerek. Şirketin Windows 8 kapsamında geliştirmekte olduğu belirtilen yazılım mağazasına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar daha önce internete sızmıştı. O zamanki ekran görüntülerinde Angry Birds gibi oyunlar ve Windows 8 kullanıcılarının gelecekte yararlanabileceği örnek uygulamalar yer almaktaydı.

Bugün yayınlanan Appmarts adlı Çince bir yazılım Windows 8 uygulama mağazasına ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerine sahip. Çinli bilgisayar kurtlarının yeni yazılımlara ulaşması için geliştirilmiş olan bu uygulama mağazasının ne Microsoft ne de Windows 8 ile bir ilgisi görünmüyor. Daha önce internete sızan ekran görüntülerinde yer alan İngilizce yazılar ve uygulamalar ise söz konusu görüntülerin Microsoft’un Windows 8 internet mağazasından alındığına dair hava vermek için hava vermek için eklenmiş gibi görünüyor.

İlgili -istartedsomething

İLGİLİ HABERLER