Teknoloji

Windows 8 RTM sürecine iki ay içinde girecek, final sürüm için ekim sonu işaret ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 8 işletim sisteminin yayınlanacağı tarihi hâla resmen açıklamıyor, ancak şirket şimdiye kadarki en büyük ipucunu verdi ve ekim ayında muhtemel bir çıkışa hazır olmamızı tavsiye etti. Windows şefi Steven Sinofsky şirketin Windows 8 geliştirme çalışmalarıyla ilgili detayların paylaşıldığı Building Windows 8 bloguna Sürümden Üretime olarak adlandırabileceğimiz RTM sürecinin detaylarını anlattı.

Release Preview sürümünden RTM sürümüne geçişte yapılan değişikliklerin dikkatli şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren Sinofsky sözü edilen değişiklikler arasında Aero masaüstü teması etrafında yapılan bazı kullanıcı deneyimi değişikliklerinin bulunduğunu da kaydetti. Microsoft, üretici ortaklarının Windows 8 bilgisayarların piyasaya ne zaman gireceğine karar verici durumda olduklarını, ancak kendisinin kabaca iki ay sonra RTM sürecine, yani Windows 8’in bilgisayarlarda çalışacak kopyasının üreticilere gönderildiği sürece gireceğini kaydetti.

Karşılaştırma yapacak olursak, Windows 7 RTM sürecine 22 Temmuz 2009 tarihinde girmiş, son kullanıcılar ise 22 Ekim 2009’da bu işletim sistemiyle buluşmuştu. Windows 8 için de benzer bir yol haritası geçerli olacak gibi görünüyor. O halde ekim sonlarına doğru bu yeni işletim sisteminin final sürümüyle tanışacağız demektir.

İlgili – Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER