Teknoloji

Windows 8 Release Preview sürümü yayınlandı – Video

Microsoft, büyük bir merakla beklenen Windows 8 Release Preview versiyonunu beklendiği üzere dün akşamın geç saatlerinde yayınladı. Dün gündüz saatlerinde verdiğimiz haber de Microsoft’un beklenen bu versiyonu sözünü verdiği haziran başı tarihinden bir gün bile olsa önce yayınlayacağı şeklindeydi. Yayınlanan bu son sürüm Windows 8’in son test kopyası olma özelliği taşıyor ve ekimde çıkması beklenen final sürüm büyük ihtimalle bu şekilde kullanıcıların karşısına çıkacak. Anlayacağınız, bu sürüm masaüstü ve tablet kullanıcılarının nelerle karşılaşacağını ortaya koyma açısından önemli.

Windows 8 Release Preview versiyonunda özellikle dahili Metro uygulamaları alanında birçok geliştirmenin olduğu belirtiliyor. Buna ek olarak üçüncü parti yazılımcıları ilgilendiren çeşitli eklentiler de yapılmış durumda. Microsoft’un geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı ilk Tüketici Ön İzleme sürümünde Metro uygulamaları temel seviyedeydi ve Windows Store’da da kısıtlı sayıda uygulama sunuluyordu. Yayınlanan son Release Preview versiyonuyla birlikte bu alanda önemli gelişmeler olacaktır.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Windows 8 Release Preview versiyonunu indirebilirsiniz. İndirilebilir seçenekler arasında Türkçe dil destekli versiyonun bulunması güzel. Sayfanın altına doğru ilerlerseniz Türkçe imaj dosyalarına ait bağlantıları da görebilirsiniz.

İlgili – Windows 8 Release Preview

İLGİLİ HABERLER