Manşetler

Windows 8 ile birlikte Windows Store gelecek mi, FireWire gidecek mi? – Galeri

Microsoft’un Windows 8 için çalışmalara başladığı ve bu gelecek işletim sisteminde neler görebileceğimizi sizlere aktarmıştık. Yeni haberler gelmeye devam ediyor. Microsoft Kitchen tayfası bir sunuma ait olduğunu düşündüğümüz birtakım slaytları yayınladı.

İlk olarak, Microsoft Apple’ın sahip olduğu marka sadakatini aradığını görüyoruz, şirket müşterilerinin Windows 8’i karışık olmayan ve yüksek kaliteli bir ürünmüş gibi düşünmelerini istiyor. Bu amaçla yukarıda gördüğünüz gibi bir Windows 8 makinesi de tasarlanmış. Microsoft Windows 8’in tablet, hepsi-bir-arada ve dizüstü bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılacak şekilde geliştiriyor.”Lap PC” adı verilen döndürebilir ekranlı bir cihazı kullanan bir kullanıcının fotoğrafı da söz konusu slaytlarda yer alıyor.

Diğer ilginç bir ayrıntı ise “tek tuşla sıfırlama” işlevi. Bu sayede Windows kullanıcının dosyalarını olduğu gibi bırakarak bilgisayarı fabrika ayarlarına geri döndürecek. Bunun yanında IE9’un betasının Ağustos 2010’da çıkacağı, Windows Store adı verilen uygulama mağazasına dair planlar, makineden makineye kullanıcıları izleme imkanı tanıyan ayarlar Windows 8’in kapsamında yer alıyor.

Microsoft’un işletim sistemini ne zaman kodlamaya başlayacağına dair kesin bir bilgi yok. Belgeler şirketin şu anda birlikte çalıştığı OEM’lerle Bluetooth 3.0+HS ve IEEE 1394 teknolojilerinin kullanıcılar için önemli olup olmadığını tartıştığını gösteriyor. Microsoft Windows 8’de bu iki teknolojiyi de desteklemeyi düşünmüyor gibi görünüyor. Bu durum FireWire’ın sonunu getirebilir mi?

Windows Store adı verilen mağazaya biraz daha yakından bakalım. Bu mağazasının taslakları Zune mağazasına benzer bir arayüzle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu mağazanın içinde sadece Microsoft ürünlerinin değil, ortakların ve cihaz üreticilerinin de yer alması bekleniyor. Bu mağaza kullanmakta olduğunuz cihazı otomatik olarak tanıyacak ve bu cihaza uygun içerikleri listeleyecek. Windows Store’u paraya çevirme amacını taşıyacak uygulama geliştiricileri için de düzgün görünümlü bir kontrol paneli yer alıyor.

Aşağıda Windows Store’u neye benzeyeceğine dair bir fikir verecek taslaklar yer alıyor.

Galeri: Windows Store taslakları
[nggallery id=346]

İlgili – Microsoft Kitchen

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER