Teknoloji

Windows 8 için optimize edilmiş Windows Fotoğraf Galerisi ve Movie Maker yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, mevcut Windows Live Essentials uygulamalarına güncellemeler içeren Windows Essentials 2012 paketini yayınladı. Windows 8 ile birlikte Live adını kullanmayı bırakma kararı alan şirket, Essentials 2012’de bu kararını uyguladı. Mail, Messenger, SkyDrive ve Writer gibi yazılımları da içeren Windows Essentials’ta en çok değişikliğe uğrayan programlar ise Windows Fotoğraf Galerisi ve Movie Maker oldu.

Movie Maker, Windows 8 ile gelen daha güçlü grafikler ile çalışmaya uyumlu hale getirildi. Güncelleme ile Movie Maker video sabitleme özelliğine de kavuştu. Böylelikle, kullanıcılar titreyen görüntü içeren videolarının görüntülerinde düzeltme yapabilecekler. Microsoft, kullancıların Movie Maker’da yaptıkları videolara daha kolay müzik bulmaları için de AudioMicro, Free Music Archive ve Vimeo Music Store ile işbirliğine gitti. Yapılan değişiklikler ile birlikte videolarda müzik ile eşleşmeyi sağlamak adına kesme ve kısaltmaların yapılması da daha kolay hale geldi. Yeni yazı efektleri ve varsayılan olarak sağlanan h.264 video çıkışı da diğer yenilikler arasında.

Gözle görülür yeniliklerin yapıldığı bir diğer uygulama ise Fotoğraf Galerisi. Otomatik kolaj özelliği ile kullanıcılar hızlı bir şekilde fotoğraf kolajları hazırlayabilecekler. Vimeo ile Fotoğraf Galerisi’nde de yapılan işbirliği kullanıcılar tıpkı Movie Maker’da olduğu gibi Fotoğraf Galerisi’nden de videolarını direkt olarak Vimeo’ya yükleyebilecek. Bu iki uygulama dışında kalan uygulamalarda ise dikkat çekici bir değişiklik görülmüyor.

İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER