Teknoloji

Windows 8 için OneNote uygulamasına kalem ve mürekkep desteği

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında OneNote Windows 8 uygulamasını ilk kez görücüye çıkaran Microsoft o zamandan beri bu uygulamada önemli bir değişiklik yapmamıştı. Neyse ki, Redmond şirketi not tutmaya odaklanan uygulamasını uzun bir aradan sonra güncelledi, kalem ve mürekkepleme desteği ekledi. Aslında Windows 8 için OneNote daha önce de mürekkep desteğine sahipti, ancak güncellemeyle birlikte özelleştirilebilir kalemler kullanıma sunuldu.

microsoft-one-note-220313

Bir kapasitif kalem ekrana dokunduğunda dairesel görünümlü bir menü ortaya çıkıyor ve kalemler arasında değişiklik yapma ve özelleştirme fırsatı sunuyor. Renk ve uç kalınlığı gibi ayarlar yapılabiliyor, ayrıca OneNote her bir kalem yuvası için farklı ayarları hafızasında tutabiliyor. Tabii ki, OneNote’un bu desteği sadece aralarında Surface Pro tabletin de bulunduğu kapasitif kalem desteğine sahip cihazlar tarafından kullanılabiliyor.

Microsoft Office 365 kullanıcıları için de bulut servisi üzerinden defterlere erişim desteği sunuyor. SkyDrive daha başından beri OneNote’un desteklediği servisler arasında yer alıyordu, ancak güncellemeyle birlikte OneNote kullanıcıları kişisel ve iş notlarına hareket hâlindeyken de ulaşmaya başladılar. OneNote Microsoft’un Office’i yeni Windows 8 kullanıcı arayüzüne taşıma hamlesinin ilk test adımlarından birini oluşturuyor. Yeni dairesel menünün sayesinde dokunmatik ekran etkileşiminin daha da artırıldığı bir gerçek.

İlgili >> OneNote Blog, Windows Mağaza (OneNote)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER