Teknoloji

Windows 8 için güvenlik odaklı ilk güncelleme 13 Kasımda geliyor

Windows 8 için ilk yazılım güncellemesi çıkışa hazırlanıyor. Güvenliğe odaklanacak olan bu güncellemenin şu anki hâliyle zararlı yazılım saldırılarına karşı hassas olduğu söylenen işletim sistemini güçlendirmesi hedefleniyor. Tabii ki, bu işletim sistemi tüm düşmanlarıyla çarpışacak kadar güçlü hâle gelinceye kadar Microsoft’un güncellemeleri azar azar devam edecektir.

Microsoft’un yayınladığı güvenlik bülteni içerisinde 13 Kasım tarihinde bir güncellemenin sunulacağı belirtiliyor. Bunun hemen ardından gelen günde, 14 Kasım günü TSİ akşam 9’da düzenlenecek bir web canlı yayınıyla da bu güncellemenin detayları ilgililere aktarılacak. Bültene göre gelecek güncellemeler Windows’un temelini hedef almakla birlikte Microsoft .NET çatısı, Office ve Internet Explorer’ı da ilgilendirecek. Ayrıca Microsoft Windows Zararlı Yazılım Temizleme Aracını da güncelledi. Bu güncelleme Windows Güncelleme, Microsoft Güncelleme, Windows Sunucu Güncelleme Servisleri ve İndirme Merkezleriyle çalışıyor olacak.

Öte yandan gelecek güncelleme paketinde güvenlik dışı bazı unsurlar da bulunuyor. Bunlar da yola yeni çıkan işletim sistemini daha düzgün çalışır hâle getirmeye katkıda bulunacak. İlgilenenler güncellemelerle ilgili tam listeyi aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirler.

İlgili >> Microsoft (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER