Teknoloji

Windows 8 donanım gereksinimleri açıklandı, CTRL + ALT + DEL tuş kombinasyonuna elveda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un aralarında tablet ve dizüstü bilgisayarların da bulunduğu Windows 8 cihazlarına dair donanım gereksinimlerini açıkladı. Bunların arasında CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonunun işinin başka bir tuş kombinasyonu tarafından yapılacak olması ve dokunmatik NFC noktalarının detaylandırılması da bulunuluyor. Yeni yayınlanan Windows 8 cihaz dokümanında Microsoft, tablet bilgisayar ve döndürülebilir ekranlı bilgisayar üreticilerine minimum 1366 x 768 çözünürlüklü ve beş noktalı çoklu dokunma destekli şart koşuyor. x86 makinelerin iki saniye veya onun altında uyku modundan çıkması gerekiyor.

Uyku modundan çıkma süresi şartının ARM tabanlı Windows 8 bilgisayarlar için zorunlu tutulmaması ilginç sayılır. Her iki çeşit bilgisayarda da çevresel ışık, dijital pusula, üç eksenli ivmeölçer, jiroskop gibi sensörlerin, güç, ekran döndürme kilidi, ses kademeleri ve Windows olmak üzere en az beş fiziksel tuşun bulunması gerekiyor. Windows tuşu için en az 10.5 mm’lik çap zorunlu tutuluyor, ancak üreticiler bu tuşu dairesel, karesel veya başka bir şekilde yapabilir.

Windows 8 bilgisayarlarda NFC temas noktası da belli olmak zorunda. Yani, NFC destekli telefonların veya diğer cihazların Windows 8 bilgisayarın neresine temas edeceği bilgisayar üzerine basılacak bir belirteç sayesinde belli olacak. Grafik sürücülerin yeniden başlatmasız yüklenme zorululuğu ve yeni PC’lerin minimum 10 GB’lık boş disk alanına sahip olması da beklentiler arasında.

Direct3D 10 cihaz grafik desteği de zorunlu tutuluyor. Ayrıca web kamerasının çözünürlüğü de minimum 720p olmak zorunda. Yeniden başlatma veya yeni bir etki alanına katılmak için kullanılan CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonu kaldırılıyor, bunun yerine Windows tuşu ve güç butonuna aynı anda basılması gerekecek.

Windows 8 tabanlı tablet veya dizüstü bilgisayarların 2012’nin ikinci yarısında çıkması bekleniyor. İlk olarak x86 tabanlı işlemcilere sahip Windows 8 bilgisayarların piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER