Teknoloji

Windows 8 dizüstü bilgisayarlarda yer alacak Kinect için güç problemi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Kinect tarzı hareket algılama teknolojisini Windows 8 tabanlı dizüstü bilgisayara getirip hem kullanıcı girişi deneyimini hem de oyun keyfini artırmayı hedefliyor. Ne var ki, batarya ile ilgili endişeler nedeniyle, bu sistemin tamamen bilgisayara entegre edilmesi yerine kendi gücünü kendisi karşılayacak bir yapıda geliştirilebilir, en azından ilk etapta. Microsoft içindeki kaynakların The Daily’ye yaptığı açıklamaya göre hareket kontrol teknolojisini lisanslama konusunda adımlar atılmaya başlanacak, her ne kadar üstesinden gelinmesi gereken bazı sorunlar olsa da.

Windows 8 için Kinect sistemi düzgün şekilde çalışsa da kaynaklar sistemin aşırı derecede güç tükettiğini iddia ediyor. Xbox 360’ta çalışan Kinect için bu sorun değil, ne de olsa Xbox 360’ın kendisi çalışırken prize bağlanmak zorunda. Ancak dizüstü bilgisayarın pilde kullanılma durumu söz konusu, bu da gücü önemli bir sorun hâline getiriyor. Microsoft, Windows 8’e özel Kinect aygıtında kameranın kendi bataryasını taşıyabileceği ve bir dizüstü bilgisayar web kamerası gibi bilgisayara tutturulabileceği düşünülüyor.

Ortaya çıkan ilk Kinect dizüstü bilgisayar prototipleri modifiye edilmiş ASUS netbook’larıydı, buna rağmen Tayvanlı şirketin Microsoft ile resmen donanım testi yapmadığına inanılıyor. Söz konusu modifiye ürünlerin tamamen Microsoft’un kendi eseri olduğu tahmin ediliyor. Ne var ki, bu teknoloji son kullanıcılarla buluşmaya uygun hâle geldiğinde ASUS da ilk kullananlar arasında yer alacaktır.

İlgili – The Daily

İLGİLİ HABERLER