Teknoloji

Windows 8 Depolama Alanlarıyla sürücü hatalarından kaynaklanan çökmelere önlem

Windows 8 ile birlikte gelecek yeni bir özellikle birlikte kullanıcılar çöken sistemlerini hızlı bir şekilde yeniden çalışır hâle getirebilecek. Windows 8 Depolama Alanları adı verilen bu sistemin çalışması için iki adet sürücüye ihtiyaç var. Eğer bir bilgisayarda en az iki adet sürücü varsa, kullanıcı hata giderme menüsünde yer alan çift yönlü aynalama opsiyonunu seçerek bu sistemi aktif hâle getirebilir.

Eğer bir kullanıcının makinesinde üç adet sürücü varsa, o hâlde üç yönlü aynalama çözümünü kullanmak da mümkün olacaktır. Bu çözüm sayesinde kullanıcı verilerini tüm sürücülere yazar, herhangi bir sürücünün hata vermesi ya da çökmesi durumunda sistem diğer sürücülere bağlı şekilde çalışmaya devam eder. Ne kadar daha fazla sürücü işe katılırsa, sistem o kadar güvende olacaktır. 

Ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla, kullanıcılar bilgisayara Depolama Alanlarının ne kadar kapasiteye sahip olduğunu tanımlama şansına sahip. Öte yandan daha önce de olduğu gibi her bir sürücüye özel bir harf veya alana özel bir ad vermek de mümkün olacak gibi görünüyor.

İlgili – Neowin

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER