Teknoloji

Windows 8 ARM’de entegre Office 15 uygulamaları bulunacak, geleneksel masaüstüne erişilebilecek – Video

Microsoft, ARM tabanlı PC’lerde çalışacak Windows için çalışmaların sürdüğünü açıkladı, ancak PC üreticileri bu yeni Windows versiyonunu x86 yongasetlerine özel versiyonla aynı zamanda edinme ve ARM tabanlı ürünlerinde sunma fırsatı bulacak. Windows 8 ARM versiyonu Office 15 versiyonuna sahip olacak ve kullanıcılara Word, Excel, Power Point ve One Note kullanma imkânı tanıyacak.

Söz konusu Office uygulamaları masaüstü versiyonlarıyla gelecek, ancak Microsoft ARM işlemcilerin üzerinde çalışacak Office 15’in dokunma teknolojisi ve pil teknolojisi göz önünde bulundurularak geliştirildiğini dile getirdi. Windows 8 ARM versiyonundaki masaüstü modu Windows 8 tablet kullanıcılarının Windows Gezgini, Internet Explorer 10 masaüstü ve diğer Windows masaüstü özelliklerini kullanmasını sağlayacak. Bu, Microsoft’un Intel tabanlı tabletlerin ARM tabanlı tabletleriyle aynı olması stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Aslında Windows 8 ARM versiyonunda Microsoft’unkiler dışındaki masaüstü uygulamaların çalışması o kadar da kolay olmayacak. Yazılım geliştiricilerinin ARM için Metro tarzı uygulamalar geliştirmesi gerekecek, çünkü Microsoft Windows 8 ARM’in mevcut x86 masaüstü yazılımlarını çalıştırma, emüle etme veya bağlama gibi bir özelliğinin olmayacağını açıkladı.

Microsoft, ARM tabanlı işlemcilerde Windows’un geliştirilmesi için iş ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışıyor. Şirket bu ARM versiyonunu ayrı bir versiyon olarak satmayacak, sadece donanım üreticileriyle, onların ARM tabanlı cihazlarında kullanmaları için paylaşacak. Her ne kadar şirket henüz Windows 8 ARM donanımlarıyla ilgili bir açıklama yapmasa da, Windows 8 x86 versiyonunun önümüzdeki önemli beta sürümüyle birlikte bazı Windows ARM donanımlarının da yazılım geliştiricileriyle paylaşılacağının işaretini verdi.

Video: Windows 8 ARM Detayları

İlgili – Building Windows 8 Blog

İLGİLİ HABERLER