Teknoloji

Windows 8.1’in sızan son erken sürümü Kiosk modunu açığa çıkardı

Windows 8.1 ile ilgili yeni sızıntalar görmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftasonu itibariyle üçüncü versiyonu dosya paylaşım sitelerine düşen Windows 8.1’in üçüncü erken sürümünde çok fazla büyük değişiklik göze çarpmıyor, ancak 9374 numaralı sürüm sayesinde Microsoft’un Kiosk Mode adı verilen işlev üzerinde çalıştığını anlıyoruz. PC ayarları menüsü içinde yer alan Kiosk Modu sayesinde cihazı tek bir Windows 8 tarzı uygulamayı çalıştıracak şekilde kilitlemek mümkün oluyor. Hangi uygulamanın seçileceğiyse sisteme giriş sırasında belirleniyor.

microsoft-windows-8-logo

Kiosk modu özellikle kurumsal kullanıcılar için geliştirilmiş bir özelliğe benziyor. Müşterilere gösterilecek tanıtım filmleri, uygulamalar gibi iş odaklı uygulamalarda Kiosk modu kullanılabileceği gibi, çalışanlarına sadece çeşitli iş uygulamalarını kullanma izni vermek isteyen iş sahipleri de bu yeniliğin nimetlerinden yararlanabilecek gibi görünüyor.

Microsoft’un Windows 8.1 ile birlikte modern Başlat ekranı yerine geleneksel masaüstü üzerinden başlatmaya izin vereceği de söyleniyor. Ayrıca emektar Başlat butonunun da geri dönebileceği iddia ediliyor. Ne var ki, 9374 numaralı sürüm de söz konusu değişiklikleri barındırmıyor. Söz konusu son sürüm bunun yerine arama arayüzünde bazı değişiklikler barındırıyor. Örneğin Arama Kenar Çubuğu üzerinden yapılan aramalara web sonuçları da eklenecek gibi görünüyor.

Windows 8’e gelecek ilk büyük kapsamlı güncelleme niteliğini taşıyan Windows 8.1’in herkese açık ön izleme sürümünün önümüzdeki haziran ayında sunulması bekleniyor. 7 inç ve 8 inç’lik ekrana sahip Windows cihazlarıan da kapı açması beklenen bu güncellemenin önümüzdeki sonbaharda yayınlanması planlanıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER