Teknoloji

Windows 8.1 Update 1 ile birlikte başlangıçta doğrudan masaüstünü görüntülemek varsayılan olacak

Microsoft önümüzdeki haftalarda beklenen Windows 8.1 Update 1 güncellemesiyle birlikte kullanıcılar bilgisayarlarını başlattıklarında Metro kullanıcı arayüzünü doğrudan atlama fırsatı vermeyi planlıyor. Böylelikle eski tarz Windows’u seven, bilgisayarını fare ve klavyeyle kullananların doğrudan geleneksel masaüstü arayüzüne ulaşması sağlanacak.

windows-8-1-update-1-sizinti-310114

Rus web sitesi Wzor tarafından yayınlanan Windows 8.1 Update 1 sürümüne ait ekran görüntüleri Microsoft’un böyle bir değişikliğe gideceğini işaret ediyor. Ne var ki, ekran görüntüleri yazılımın henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve çıkışın beklendiği mart ayından önce değişikliklerin olabileceğini gösteriyor.

Windows 8 ile birlikte sunulan ve Microsoft’un “modern” olarak nitelendirdiği kullanıcı arayüzü her kullanıcının hoşuna gitmiyor. Dokunmatik ekranlarla daha rahat kullanım için geliştirilen bu kullanıcı arayüzü geleneksel bilgisayarlarda çok büyük pratiklik sağlamıyor. Aslında Microsoft geçtiğimiz sonbahar çıkardığı Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte kullanıcılara Metro arayüzünü başlangıçta atlama seçeneğini sunmuştu. Update 1 ile birlikte bunun varsayılan hâle getirilmesi ve daha fazla kullanıcının gönlünün hoş edilmesi planlanıyor gibi görünüyor.

Windows 8.1 Update 1 ile gelmesi beklenen diğer yenilikler arasında Başlangıç ekranına bilgisayarı kapat ve arama tuşlarının eklenmesi, Metro uygulamalarının masaüstü görev çubuğuna sabitlenmesi, Metro uygulamalarının tepesine eklenecek yeni bir çubukla kullanıcıların bunları küçültmesini, kapatmasını veya başka uygulamayla yan yana görüntülemesinin sağlanması da bulunuyor.

Windows 8.1 Update 1 güncellemesinin mart ayında, Microsoft’un nisan ayında düzenleyeceği ve Windows 9 ile ilgili duyuruları yapacağı Build 2014 konferansından önce yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> Wzor, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER