Teknoloji

Windows 8.1’in Sleep Study aracı pili en çok tüketen nedenleri gösteriyor

samsung-ativ-book-9-plus-inceleme-00040

Windows tabletinizin pilini mümkün olabildiği kadar uzun kullanmak istiyorsanız, onun gücünü nelerin tükettiği noktasında da bilgi sahibi olmak epey yardımcı olacaktır. İşte Microsoft’un yeni Sleep Study aracı bu noktada işe yarıyor.

Sleep Study hangi uygulamaların ve aktivitelerin en fazla gücü tükettiğine dair bir rapor hazırlıyor. Ancak Sleep Study sadece InstantGo uyku modunun bulunduğu cihazlarda kullanılabiliyor. Daha önce “Windows 8 ve RT için Bağlı Bekleme” modu olarak adlandırılan ve Windows 8.1 ile birlikte InstantGo’ya dönüştürülen mod sayesinde sisteminiz uyku modunda olsa bile uygulamaları arka planda güncellemeyi sürdürüyor, cihazı hızlı şekilde kaldığı yerden devam etmesini sağlayacak durumda tutuyor.

InstantGo da her Windows 8.1 cihazında bulunmuyor. Cihazınızda bu modun bulunup bulunmadığını görme için komut satırına “powercfg /a.” yazabilirsiniz. Eğer “Standby <Connected>’s” şeklinde bir ibare görürseniz, Microsoft’un Windows Experience Blogu içinde bulunan yönergeleri izleyerek Sleep Study’yi kullanmaya başlayabilirsiniz. Araç raporunu HTML dosyası olarak oluşturuyor ve bu rapor içinde tabletinizin en çok ihtiyaç duyduğunuz zamanda neden pilinin bittiğine dair beş önemli neden sıralanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER