Teknoloji

Windows 8.1 RTM sürecine geçiyor, ekimdeki çıkışa bir adım daha yaklaşılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 8.1’in geliştirme çalışmaları tammalandı ve bu işletim sistemi önümüzdeki sonbaharda çıkış yapacak. Alışverişin yoğunlaştığı yıl sonu döneminde çıkacak yepyeni Windows ürünlerinde bu sürümün çalıştığını göreceğiz. Microsoft’un 18 Ekim tarihinde yayınlayacağını açıkladığı işletim sisteminin sona yaklaştığını gösteren işaretlerden bir tanesi de RTM (release to manufacturing) sürümü. Bu önemli noktada da dönüldü.

windows-8-logo-150413

Bundan sonraki süreçte üreticiler, Microsoft’un Windows 8.1 sürümüyle çalışacak ürünlerini piyasaya çıkış için hazır hâle getirecek. Microsoft da bu sırada QFE (quick fix engineering) olarak adlandırılan, acil çözüm niteliğinde yamalar çıkaracak.

Microsoft geçmişte de benzer çalışma politikaları izlemişti, en son geçen yıl Windows 8’in çıkışı öncesinde de benzer gelişmelere tanık olmuştuk. Redmond şirketi işletim sistemi için çıkardığı ve çıkarmaya devam edeceği tutarlı güncellemelerle yanlışları düzeltmeye çalıştığını belli etti. Windows’u geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Jon DeVaan da şirket içinde gerçekleştirilen bir toplantıda Windows 8.1’in daha güvenilir hâle geldiğini ve tıpkı güvenilir bir işletim sistemi olan Windows 7 gibi mücadele şansı olduğunu kaydetti.

Windows RT 8.1 tarafına baktığımızda Microsoft’un ikinci nesil Surface tabletini geliştirmekte olduğunu görüyoruz. Bu arada Nokia’nın da bir Windows RT tablet çıkarmaya hazırlanan diğer şirket olduğuna inanılıyor. Windows Phone 8.1 işletim sistemi için de hazırlıklar devam ediyor ve bu sürümün de 2014’ün ilk yarısında gelmesi bekleniyor. Bu sürümle birlikte Windows RT 8.1, Windows Phone ve Xbox One deneyimlerinin aynı çizgiye getirilmesi planlanıyor.

Microsoft’un Windows 8.1’in RTM sürecine girdiğinin resmi açıklamasını bu hafta yapması bekleniyor.

İlgili >> Windows IT Pro

İLGİLİ HABERLER