Teknoloji

Windows 8.1 için ilk güncelleme 8 Nisanda gelebilir

Daha önce sızan haberler Windows 8.1’in, nisan ayının hemen başında düzenlenecek Build geliştirici konferansının öncesinde ilk güncellemesini alacağını işaret ediyordu. Ancak çıkan yeni bir haber bunun aksini iddia ediyor.

windows-8-1-guncelleme-2-060214

Microsoft’un şu sıralar hazırlamakta olduğu Windows 8.1 Güncelleme 1 paketinin 11 Mart tarihinde, Windows Güncelleme aracı üzerinden sunulacağı söyleniyordu. ZDNet sitesinin şimdilerde dile getirdiği iddiaya göre güncelleme 8 Nisan tarihinde yayınlanacak.

Nisan başı olarak belirlenen çıkış tarihi Microsoft’un her ay gerçekleştirdiği Patch Tuesday (Salı Yaması) olarak adlandırdığı güncelleme işleriyle de uyumluluk gösteriyor.

ZDNet daha önce geçtiği haberlerde Güncelleme 1’in nispeten dar kapsamlı bir güncelleme alacağını kaydetmişti. Yine de, bu güncellemenin Windows Mağaza uygulamalarını masaüstü görev çubuğuna sabitleme gibi yeni işlevler getirmesi bekleniyor. Ayrıca Güncelleme 1 ile birlikte bellek ve disk alanı gereksinimleri optimize edilecek, Windows 8.1 daha düşük kapasiteli tabletlerde de düzgün çalışabilecek.

windows-8-1-guncelleme-1-060214

Güncelleme 1’in Windows Mağaza üzerinden indirilen modern tasarımlı uygulamalara masaüstü uygulamalarındakine benzer şekilde kapat butonu eklemesi bekleniyor. Böylelikle uygulamayı kapatmak için hareketlere veya klavye kısayollarına gerek kalmayacak. Ayrıca Microsoft’un Windows 8 tarzı uygulamaları için yeni bir başlık çubuğu eklemesi bekleniyor. Bu çubuk üzerinde uygulamaları kapatma, küçültme ve diğer uygulamalarla yan yana getirme gibi araçlar bulunacak, bunlar sayesinde fareyle uygulama kontrolü daha kolay hâle gelecek.

Güncelleme 1 ile birlikte Canlı Kutucuklar için sağ tıklama menüsü de getirilecek. Kutucuk üstünde sağ tıklama yapıldığında bir menü açılacak. Ayrıca Başlangıç Ekranına arama butonu ve kapatma seçenekleri de eklenecek.

Son olarak Güncelleme 1 ile birlikte masaüstünde başlatma seçeneği de gelecek gibi görünüyor. Bu imkan sayesinde arzu eden kullanıcıların cihazlarını ilk açtıklarında masaüstünün gösterilmesi mümkün olacak.

İlgili >> The Verge, ZDNet

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER