Teknoloji

Windows 8.1 güncellemesi evrensel uygulamalar ve fare dostu özelliklerle 8 Nisanda çıkıyor

Microsoft Build 2014 geliştirici konferansında Windows 8.1 Güncelleme paketiyle ilgili detayları da kesinleştirdi. Bu güncelleme geliştiricilerin Windows PC, telefon ve tabletlerde çalışabilecek evrensel uygulamaları tasarlaması için büyük bir fırsat teşkil ediyor. Ayrıca dokunmatik ekran yoksunu cihaz sahipleri de fareyle kullanım noktasında önemli imkanlara sahip olacak.

windows-8-1-guncelleme-020414

8 Nisan tarihinde yayınlanacak güncelleme yazılımcılara tüm platformlarda çalışabilecek tek bir uygulama kodlama imkanı tanıyor. Bunun Windows platformuna daha fazla geliştirici çekmesi, kalite ve uygulama seçenekleri noktasında iyileştirmeler getirmesi bekleniyor.

Windows 8’de bulunan görev çubuğu iyileştiriliyor, daha iyi görev geçişi, fare ve klavyeyle dost bir Başlangıç Ekranı kazandırılıyor. Bundan böyle Metro uygulamalarının da görev çubuğu butonları ve başlık çubukları bulunacak. Bu sayede kullanıcılar üstteki menü çubuğunu kullanarak kapatabilecek veya uygulamalar arasında geçiş yapabilecek.

Bir canlı kutucuğa sağ tıklamak da Başlangıç Ekranındaki kutucuğun boyutunu yeniden ayarlama veya ekrandan kaldırma fırsatı verecek.

PowerPoint, Excel ve Word de dokunma dostu uygulamalar arasına katılacak ve Windows 8.1 Güncelleme paketinin çıkışıyla birlikte PC ve tabletlerde evrensel nitelik kazanacak.

Gelecekte uygulamaların tek bir kez satın alınması yeterli olacak, bu uygulama Windows Phone ve Windows cihazlarında yeniden satın alınmaya ihtiyaç duyulmaksızın çalışacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER