Teknoloji

Blue güncellemesi kullanıcılara Windows 8.1 adıyla ulaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft “Windows Blue” güncellemesini kullanıcılara Windows 8.1 ismiyle sunmaya hazırlanıyor. İsimle ilgili ilk iddia ZDNet’ten Mary Jo Foley tarafından ortaya atılmıştı. The Verge sitesi de kendi kaynakları aracılığıyla Microsoft’un Windows 8’e yapacağı güncellemeyi Windows 8.1 olarak adlandıracağını doğruladı.

microsoft-windows-8-logo

Güncellemeyle birlikte işletim sistemine genellikle Servis Paketleriyle dağıtılmayan birtakım yenilikler sunulacak. Windows 8.1 sayesinde Windows yükseltmeleri ve güncellemeleri için yeni bir yaklaşım getiriliyor; gelecek versiyonlar bundan böyle yıllık bazda kullanıcılara sunulacak.

Microsoft Windows 8.1 güncellemesinin herkese açık ön izleme versiyonunu önümüzdeki haziran sonunda düzenlenecek Build geliştirici konferansında tanıtmayı planlıyor. Yazılım devi etkinlik için kayıt sürecini başlattı ve tahmin edileceği üzere biletler çabucak tükendi. Windows 8.1 bu etkinliğin ajandasında bulunacak, ancak Microsoft’un bu etkinlikte Xbox, Windows Phone ve Windows Server gibi yazılım ve servislerine dair değişiklikleri de paylaşması bekleniyor.

İlgili >> ZDNet, The Verge

İLGİLİ HABERLER